Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 28.04-30.04.2025

  poniedziałak

   28.04.2025 r.

   

 

                      Śniadanie

  1. Kasza kuskus na mleku (1,7)-100-150ml –pszenica ,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką (7)-15 g- serek śmietankowy , mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka, szczypior, rzodkiewka, sól, pieprz
  4. Szynka dębowa-15 g-mięso wieprzowe,woda,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja zageszczająca;karagen.
  5. Sałata ,pomidor, ogórek,
  6. Herbata rooibos-100ml.

 

                 II Śniadanie

  1. Koktajl z mango i jogurtu naturalnego 100 g ( 7)- jogurt naturalny (mleko ,białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.), mango, miód

                 Obiad

1.Makaron penne z  kurczakiem w sosie śmietanowym-120g- makaron ( mąka, semolina) filet z kurczaka, olej rzepakowy, cebula,czosnek, śmietana12%(śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej),

  1. Papryka w słupkach do rączki
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  3. Zupa buraczkowa ( 9) -100-150 ml - mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, , buraki czerwone, mleczko kokosowe (miąższ kokosa 75 % , woda) ,nać pietruszki, koper,sól,, pieprz

 

            Podwieczorek

1.Jabłko ½ sztuki 

  1. Chrupka kukurydziana pałka 10 g -grys kukurydziany

 

          

                

             

 

        

 

 

 

                         

 

           

 

 

 

 

                      

                     

wtorek

29.04.2025 r.

       

                      Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml –kakao o obn.,zaw.tłuszczu-10-12%,mleko Uht 2% ,cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty(7)-15 g- ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  4. 4. Parówka z fileta z kurczaka Tarczynski(d-6)-20 g filet z kurczaka,skrobia,sól,przyprawy,ekstrakty przypraw,aromat wędzarniczy,cukier,białko z kurczaka,przeciwutleniacz(askorbinian sodu),azotyn sodu.
  5. Sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, papryka
  6. Herbata 100 ml

                 II Śniadanie

  1. Pucharek biało – czerwony 100 g (7)- serek śmietankowy (mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka) , galaretka truskawkowa ( cukier, żelatyna, regulator kwasowości. Kwas cytrynowy, zagęszczony sok truskawkowy, aromat)

 

                   Obiad

1.Placki ziemniaczane z kleksem jogurtu (1,3,7)-100 g- ziemniaki,jajka,mąka pszenna typ550,cebula,sól,olej rzepakowy,jogurt(mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis)

  1. Surówka z marchewki i jabłka – 40 g – marchew, jabłko, sól, sok z cytryny, olej rzepakowy
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,woda mineralna
  3. Żurek z białą kiełbasą i kajkiem (1,3,9) -100-150ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,żur(mąka żytnia,czosnek),biała kiełbasa(szynka wieprzowa 93%,woda sól,przyprawy naturalne,cukier,substancja zagęszczająca karagen,substancja konserwująca:azotyn sodu, naturalna osłonka wieprzowa),nać pietruszki,koper,sól,pieprz,ziele ang.liść laurowy, jajka, ,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

            Podwieczorek

1.Gruszka ½ sztuki

  1. Biszkopty(1,3) 20 g -mąka pszenna,masa jajowa pasteryzowana,maltitol,emulgatory:E 471 E 475,E

 

 

                

 

               

 

    

                

                

 

            

               

 

 

                  

 

            

 

 

          

 

 

                

środa

30.04.2025

 

 

                         Śniadanie

  1. Kasza kukurydziana na mleku (1,7)-100-150ml –kukurydza ,mleko Uht 2% ,
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta z makreli wędzonej i serka śmietankowego ( 3, 47, ) 30 g – ryba makrela, szczypiorek, sól, pieprz, majonez (olej rzepakowy,żółtko jaja,ocet ,musztarda(woda,gorczyca,ocet,sól,cukier,przyprawy,aromat),cukier,sól,przyprawy,

przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA),regulator kwasowości (kwas cytrynowy), serek śmietankowy (mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka,)

  1. Dżem truskawkowy 10 g – truskawka, pektyna
  2. Sałata, pomidor, ogórek, papryka,

 

                   II Śniadanie

 

  1. Budyń Jaglany z owocami (1,7) -100-g - mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda, owies(12%),olej słonecznikowy ,sól morska),kasza jaglana, banan ,truskawka mrożona

 

 

                   Obiad

  1. Klopsiki w sosie pieczeniowym 80 g ( 1) – mięso szynka wieprzowa, jajka, cebula, sól, pieprz, mąka pszenna typ 550, olej rzepakowy
  2. Kasza gryczana biała 40 g ( 1)- gryka
  3. Ogórek kiszony 30 g – ogórki, koper, chrzan, sól,
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. . Zupa z soczewicy( 9) -100-150ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, soczewica czerwona ,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda)pietruszka, ,koper, sól, pieprz ,czosnek, ziele ang .liść laurowy,

 

 

            

    Podwieczorek

1.Mus owocowy kubuś- 100 g – jabłka, banany  

 

 

 

 

 

        

   
   

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-04-28 08:51:57
Ilość wyświetleń: 4249
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej