Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 22.04-25.04.2025

  Wtorek

   22.04.2025 r.

     

  1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml – Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Krakowska pieczona (Nik pol) 15 g - szynka wieprzowa,sól,przyprawy naturalne,cukier,substancja konserwujaca;azotyn sodu
  4. Ser żółty gouda (7) 15 g – mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  5. sałata, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka
  6. Herbata malinowa 100 ml

 

                 II Śniadanie

  1. Banan ½ sztuki  
  2. Paluszki lajkonik ( 1) -10 g - -mąka pszenna, sól,olej palmowy (pochodzi z certyfikowanej zrównoważonej produkcji),substancje spulchniające, jęczmienny ekstrakt słodowy oraz drożdże.

                   Obiad

1.Naleśniki z twarogiem i dżemem ( 1,3,7)-100 g-mąka pszenna typ500,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier,sól, jajka, dżem ( truskawka, pektyna) ,twaróg (ser śmietankowy,białko mleka,kultury bakterii),

2.Jabłko ½ sztuki

  1. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  2. Krupnik z kaszą jęczmienną (1,9)-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),kasza jęczmienna ziemniaki ,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,lubczyk,ziele ang.liść laurowy.

 

                 Podwieczorek

1.Koktajl z mleka i truskawek - mleko Uht 2%, truskawki, miód

 

 

 

        

 

 

 

                         

 

           

 

 

 

 

                      

                     

Środa

23.04.2025 r.

       

Śniadanie

  1. Kasza manna na mleku (1,7)-100-150ml pszenica,mleko Uht 2% /*mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Krakowska pieczona (Nik pol) 15 g - szynka wieprzowa,sól,przyprawy naturalne,cukier,substancja konserwujaca;azotyn sodu
  4. 4. Dżem truskawkowy 10 g - ( truskawka, pektyna)
  5. Sałata,pomidor,ogórek,papryka,

                   II Śniadanie

  1. Kiwi ½ sztuki
  2. Ciastka krakuski-(1,7)- 15 g - Mąka pszenna,olej palmowy,cukier,syrop cukru inwertowanego,substancje spulchniające: węglany sodu i difosforany,emulgator: lecytyny, serwatka w proszku (z mleka), sól, skrobia (pszenica), aromaty,mleko w proszku odtłuszczone,syrop glukozowo-fruktozowy./* chrupka kukurydziana pałka

                   Obiad                    

  1. Beauf Strogonow-80g (1) - mięso z szynki wieprzowej, ,olej rzepakowy, cebula, czosnek, papryka czerwona, sól ,pieprz, kurkuma, kolendra, mąka pszenna typ 550,
  2. Kasza Bulgur-40g
  3. Buraczki czerwone z cebulką 40 g – burak czerwony, cebulka, olej rzepakowy, sól, pieprz, sok z cytryny
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa jarzynowa(1,7,9) -100-150ml– mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler,kalafior,brokuł),ziemniaki,kapusta biała, śmietana 12% (śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),sól ,pieprz, ziele ang. liść laurowy, nać pietruszki, koper

                  Podwieczorek

1.Banan - 1 sztuka

                

 

                

 

               

 

    

                

                

 

            

               

 

 

                  

 

            

 

 

          

 

 

                

Czwartek

24.04.2025

 

Śniadanie

  1. Płatki ryżowe na mleku (1,7)-100-150ml ryż, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska)
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta wegańska warzywna-10g -Pestki słonecznika30 %,woda,pomidory konserwowe19 %( pomidory,sól,regulator kwasowości:kwas cytrynowy),olej słonecznikowy,koncentrat pomidorowy8 %,cukier trzcinowy,koncentrat soku z cytryny,sól morska,przyprawy,ekstrakty przypraw,aromaty naturalne.Produkt bezglutenowy.Może zawierać soję, seler, gorczycę, sezam
  4. Jajko gotowane na twardo 20 g 
  5. 5. sałata, pomidor, ogórek, papryka

                II Śniadanie

  1. Koktajl z maślanki i malin ( 7)- 100 ml – maślanka( mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych) /* / *mleko owsiane(woda, owies(12%),olej słonecznikowy, sól morska), maliny mrożone, banan, miód

                  Obiad

  1. Pałka z kurczaka gotowana/ pieczona -90 g – pałki z kurczaka, sól, pieprz, olej rzepakowy, papryka czerwona słodka,
  2. Ziemniaki-90g
  3. Mizeria z ogórków(7)-30g-ogórek świeży,jogurt naturalny(mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis),sól,szczypior.
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Rosół z makaronem(1,9) -100-150ml – kurczak,skrzydło z indyka,szyja indycza,szponder wołowy,marchew,por,seler,

cebula,kurkuma,pieprz,sól,makaron(mąka semolina),piepruszak zielona,ziele ang,liść laurowy.

         Podwieczorek

  1. Chałka drożdżowa – wyrób własny (1/37)- 100 g – mąka pszenna typ 550, jajka, mleko UHT 2%/* *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska), drożdże świeże, cukier,

2.Herbata ziołowa 100 ml

Piątek 

25.04.2025

 
  1. Płatki owsiane na mleku (1,3,7)-100-150ml –owies,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Pasztet drobiowy (wyrób własny)-30g- mięso i warzywa z rosołu-kurczak,szponder wołowy,skrzydło ,szyja indycza,marchew,jajko,sól,pieprz,kolendra,gałka muszkatałowa,kurkuma.
  4. Ser żółty gouda (7) 10 g – mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  5. Rzodkiewka,sałata,pomidor,ogórki,papryka.
  6. Herbata malinowa 100 ml

                II Śniadanie

  1. Banan ½ sztuki
  2. Biszkopty(1,3) 20 g -mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana ,maltitol, emulgatory:E 471 E 475,E47

                  Obiad

  1. Filet z dorsza smażony-(1,3)-/* pałka z kurczaka 100 g-filet z dorsza, mąka pszenna typ 500, ,jajko, pieprz ,sól ,olej rzepakowy
  2. Ziemniaki-110g
  3. Surówka z kiszonej kapusty-50g- kapusta kiszona(kapusta ,marchew, sól),olej rzepakowy, ,szczypior ,cebula ,cukier.
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód

5.Zupa pomidorowa z makaronem(1,7, 9 )-100-150ml- makaron ( mąka semolina)  mieszanka warzyw(marchew, pietruszka ,por, seler),,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory, sól) śmietana 12% (śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),czosnek,

                 Podwieczorek

  1. Mus owocowy 100 g -jabłko, banan

        

   
   

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-04-22 08:28:25
Ilość wyświetleń: 4191
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej