Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 19.05-23.05.2025

  poniedziałak

   19.05.2025 r.

   

 

                 

              

 

             

 

          

 

                     

 

 

       

 

           

                          Śniadanie

  1. 1. Płatki ryżowe na mleku (1,7)-100-150ml ryż biały,mleko Uht 2% /*mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. Pieczywo mieszane z masłem (1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Sztuka mięsa z masarskiego straganu( NIK POL) 15 g -szynka wieprzowa,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwująca:azotyn sodu
  4. Ser żółty(7) 10 g – mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  5. Sałata, ogórek .pomidor ,rzodkiewka.
  6. Herbata 100 ml

                        II Śniadanie

  1. 1. Sok bobo frut- 100 ml marchew,jabłka,morele/brzoskwinie,sok cytrynowy,wit.C
  2. Paluszki lajkonik 15 g ( 1, ) --mąka pszenna, sól,olej palmowy (pochodzi z certyfikowanej zrównoważonej produkcji),substancje spulchniające, jęczmienny ekstrakt słodowy oraz drożdże.

 

                          Obiad

  1. Naleśniki z serem twarogowym i musem truskawkowym ( 1,3,7) -100-120 g – mąka pszenna typ 500, mleko uht 2 %, jajka, truskawki, banan , twaróg( -ser śmietankowy,białko mleka,kultury bakterii ), cukier, sól, /* mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. Jabłko ½ sztuki
  3. Napar owocowy-100-150ml-mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Barszcz biały z kiełbaską i jajkiem (1,9)-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,żur(maka żytnia razowa,czosnek,sól) Kiełbasa biała królewska PEKLIMAR-(mięso wieprzowe83%,woda,regulator kwasowości-mleczan sodu,cytrynian sodu,sól,białko sojowe,błonnik poszenny bezglutenowy,glukoza,hydrolizat białka roślinnego,przyprawy,ekstrakt przypraw,przeciwutleniacz-kwas askorbibnowy,koncentrat buraka czerwonego,azotyn sodu) jajka ,/*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),pieprz,,pietruszka zielona,koper

                   Podwieczorek

  1. Banan 1 sztuka

      

 

          

                

             

 

        

 

 

 

                         

 

                    

wtorek

20.05.2025 r.

       

   

           

                      Śniadanie

1.Kakao na mleku (1,7)-100-150ml- kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%,mlekoUht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g -- mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  2. Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem(7)-40g-ser twarogowy(mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka),rzodkiewka,szczypior
  3. Sztuka mięsa z masarskiego straganu( NIK POL) 10 g -szynka wieprzowa,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwująca:azotyn sodu
  4. Sałata,pomidor,papryka,ogórek ,kiełki mix.
  5. Herbata Rooibos-100ml

                 II Śniadanie

1..Koktajl malinowy (7)- 100-150ml- maślanka( mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych),banan,malina  / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska)

                   Obiad

  1. Pulpety w sosie koperkowym (3,7)-70-80 g- Szynka b/kości,cebula,jajka,olej rzepakowy, śmietana 12 % ( śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) sól,pieprz,kolendra, koperek
  2. Ziemniaki-90 g
  3. Buraczki czerwone tarte gotowane-40g- burak czerwony,cebula ,szczypior,sól,pieprz.
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa pomidorowa z ryżem(1,9)-100-150 ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ryż paraboliczny,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól) śmietana 12% ( śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),czosnek,

              Podwieczorek

1.Jabłko 1 sztuka

 

           

        

 

       

 

 

          

 

                

 

               

               

 

            

                

                

 

            

               

 

 

                  

 

            

 

 

          

 

 

                

środa

21.05.2025

 

 

 

                      

 

 

                    

           

 

                         Śniadanie

  1. Płatki jaglane na mleku (1,7)-100-150ml –proso,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta z tuńczyka i serka śmietankowego -30g-(3,4,7)- tuńczyk (ryba), olej sojowy, woda, sól spożywcza, szczypiorek, ser twarogowy(mleko pasteryzowane, śmietana,sól,białka mleka)
  4. Rzodkiewka ,sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka
  5. Herbata malinowa 100 ml

 

                   II Śniadanie

  1. Banan ½ sztuki
  2. Ciastko z jagodą FIT SANTE ( 1, 7) 20 g -mąka: pszenna, pszenna pełnoziarnista, żytnia, jęczmienna; pełnoziarniste płatki(owsiane, orkiszowe), substancja słodząca: maltitole; olej słonecznikowy, kostka żelowa jagoda-granat 3,5 % (owoce: skoncentrowane puree jabłkowe, skoncentrowany sok jabłkowy, puree z jagody 29 %, skoncentrowany sok z granatu, skoncentrowany sok z jagody 3 %, substancja żelująca: pektyna; błonnik cytrusowy, naturalny aromat jagodowy), serwatka w proszku (z mleka), substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu; sól morska, aromaty.Produkt może zawierać soję oraz orzechy./* chrupka kukurydziana pałka 1 sztuka

 

                    Obiad

  1. Schab duszony w sosie własnym (1)- 80-90 g – mięso wieprzowe- schab, cebula, czosnek, olej rzepakowy, marchewka, mąka pszenna typ 500, sól, pieprz, paprykla słodka, kolendra,
  2. Kasza pęczak(1)-40g-kasza jęczmienna
  3. Pikle z ogórka kiszonego -30g-ogórek kiszony(ogórek,koper,sól),
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,
  5. Krem z białych warzyw ( 1, 7, 9) – 100-150 ml, mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler, grokuł, kalafior), ziemniaki,, sól, ziele ang, liść laurowy, koper, nać pietruszki, śmietana 12% ( śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowych) /*mleczko kokosowe (miąższ kokosowy75 % woda)

 

                 Podwieczorek

1.Koktaj mleczno- truskawkowy (7)- 100 ml - mleko 2% uht, truskawka mrożona, banan

 

             

      

 

 

            

 

           

CZWARTEK

22.05.2025

            

             

        

                      Śniadanie

  1. Zacierki na mleku (1,3,7)-100-150ml –mąka pszenna typ 500,jajka,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pyzdra schabowa Nik Pol-20 g- schab,cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy),azotyn sodu
  4. Jajko na twardo-20g (3)
  5. Rzodkiewka,sałata,pomidor,ogórek,roszponka.

                 II Śniadanie

  1. Serek Danio wyciskany waniliowy ( 7) 130g –( twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier, skrobia kukurydziana, naturalny aromat wanilinowy, sok zagęszczony z cytryny)/* mus owocowy

                    Obiad

1 Makaron z sosem mięsnym(1)- 90-100g-makaron(maka semolina),szynka wieprzowa,cebula,olej rzepakowy,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),kolendra, kurkuma, pieprz, sól. majeranek,oregano

  1. Gruszka ½ sztuki
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,wodażż.
  3. Krupnik z kaszą jęczmienną (1,9)- 100-150 ml mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler), kasza jęczmienna, ziemniaki, ziele angielskie, liść laurowy, cebula, czosnek,pietruszka zielona, koperek  

             Podwieczorek

  1. Wafle mini kukurydziane w polewie malinowej ( 20 g) -wafel kukurydziany75,5%(grys kukurydziany),polewa malinowa24.5%(cukier,nieutwardzone tłuszcze roślinne(palmowy,shea),serwatka w proszku(z mleka),malina liofilizowana1,3%,emulgator lecytyny z soi,sól,aromaty.
  2. Herbatka ziołowa 100 ml

 

 

                

 

               

PIĄTEK

23.05.2025

                 

 

 

             

                      Śniadanie

 

  1. Płatki wielozbożowe na mleku (1,7)-100-150ml mąka pszenna,owsiana,kukurydziana,ryżowa,

cukier,kakao o obn.zaw.tłuszczu,syrop glukozowy,,inulina,,barwniki E-180,weglan wapnia,sól,cukier karmelizowany,aromaty

,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  2. Pyzdra schabowa Nik Pol-40g- schab,cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy),azotyn sodu
  3. Dżem brzoskwiniowy 10 g ( pektyna, brzoskwinia)
  4. 5. Rzodkiewka, sałata, pomidor, ogórek,
  5. herbata ziołowa-100ml

.

 

                II Śniadanie

  1. Mus owocowy- 100 g jabłko, banan

 

                  Obiad

 

  1. Dorsz smażony 100 g ( 1,3)- ryba dorsz, mąka pszenna, jajka, sól, pieprz, olej rzepakowy
  2. Ziemniaki 110 g
  3. Surówka z kiszonej kapusty-30g- kapusta kiszona, marchewka, szczypior, olej rzepakowy, cytryna,sól,pieprz
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa z soczewicy i pomidorów (1)-150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,soczewica czerwona,nać pietruszki, koper, pieprz, lubczyk ,ziele ang, ,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól)

 

 

        Podwieczorek

  1. Jogurt naturalny z musem malinowy ( 7) – 100 ml - jogurt naturalny (mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.), malina mrożona, banan

 

 

 

 

          

 

 

        

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-05-19 09:33:16
Ilość wyświetleń: 4389
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej