Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 18.11.2024- 22.11.2024

                              PONIEDZIAŁEK

                                18.11.2024r.

                          Śniadanie

  1. 1. Płatki żytnie na mleku (1,7)-100-150ml żyto,mleko Uht 2% /*mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. Pieczywo mieszane z masłem (1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty tarty-10g(7)- mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  4. Lisówka sucha wieprzowa (Nik Pol)-20g- szynka wieprzowa, sól, przyprawy naturalne, cukier, substancja konserwująca: azotyn sodu.
  5. Sałata,ogórek.pomidor,rzodkiewka.

 

                        II Śniadanie

  1. Kiwi-1/2szt,herbatnik petit beure(1,7)/* herbatniki bio Ania-1szt--mąka pszenna,cukier,tłuszcz roślinny(palmowy,częściowo utwardzony palmowy),syrop cukru inwertowanego,serwatka w proszku(z mleka,skrobia,emulgator(lecytyna sojowa),sól,substancje spulchniające (E 450,E 500,E 503),aromat ./* bio mąka pszenna,bio cukier trzcinowy,bio tłuszcz kokosowy,sól

 

                           Obiad

  1. Bigos marchewkowy- 70g- Marchew, warzywa(pomidor, czerwona i zielona papryka, cebula, cukinia w zmiennych proporcjach), filet z kurczaka,cebula,czosnek,olej rzepakowy,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),pieprz,sól,kolendra.
  2. Ziemniaki-90g
  3. Jabłko-100g
  4. Napar owocowy-100-150ml- mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,
  5. Zupa ryżowa(1,9)-100-150ml-mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ryż paraboliczny,koperek,nać pietruszki,pieprz,sól,ziele ang,liść laurowy.

                   

                   Podwieczorek

  1. Melon-50g,paluszki Junior(1)- mąka pszenna, sól,olej palmowy (pochodzi z certyfikowanej zrównoważonej produkcji),substancje spulchniające, jęczmienny ekstrakt słodowy oraz drożdże.

 

 

WTOREK

19.11,2024r.

 

                      Śniadanie

  1. Płatki kukurydziane na mleku (1,7)-100-150ml- grys kukurydziany,nierafinowany cukier trzcinowy,sól morska,melaksa cukru trzcinowego.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g -- mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Lisówka sucha wieprzowa (Nik Pol)-20g- szynka wieprzowa, sól, przyprawy naturalne, cukier, substancja konserwująca: azotyn sodu.
  4. Jajko na twardo(3)-25g
  5. Sałata,pomidor,papryka,rzodkiewka,ogórek,rukola,dżem truskawkowy(truskawka,pektyna)

 

                 II Śniadanie

  1. Jogurt”Bakuś”-(7)-100g- mleko pasteryzowane, cukier,jagody,koncentraty:z marchwi,aronii,winogron,sok cytrynowy, naturalny aromat,karoten, żywe kultury bakterii jogurtowych (Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus).

 

                   Obiad

  1. Kopytka z omastą(1,3)-100-150g-mąka pszenna typ550,jajka,ziemniaki,sól,olej rzepakowy,cebula
  2. Buraczki czerwone-50g-burak czerwony,cytryna,oliwa z oliwek,szczypior/cebula szalotka
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa fasolowa(1,9)-150-200ml-mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,fasola biała,koperek,nać pietruszki,pieprz,sól,majeranek,czosnek.

                    

               Podwieczorek

  1. Jabłko-1szt
  2. Ciastka bio Ania(1)-2szt- bio mąka pszenna,bio cukier trzcinowy,bio tłuszcz kokosowy,sól

ŚRODA

20.11.2024r.

                         Śniadanie

  1. Kawa zbożowa na mleku (1,7)-100-150ml- Żyto,jęczmień,cykoria,burak cukrowy–prażone, mlekoUht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Parówki Tarczyński Naturalnie-50g- Mięso z szynki wieprzowej, sól, przyprawy,susz z aceroli (owoców Malpigii granatolistnej), aromaty naturalne.
  4. Rzodkiewka,sałata,pomidor,ogórek

 

                   II Śniadanie

  1. Kasza jaglana z musem jagodowym(1,7)-100g- proso-pszenica, mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),banan,jagoda mrożona.

   

                    Obiad

  1. Wątróbka indycza w sosie pomidorowym-(1)-70g –Wątróbka z indyka,cebula,czosnek,olej rzepakowy,sól,pieprz,kurkuma,passata pomidorowa(pomidory,sól),mąka pszenna typ550.
  2. Ziemniaki-90g
  3. Surówka z kiszonej kapusty-30g-kapusta kiszona(kapusta,marchew,sól),szczypior,cebula,oliwa z oliwek/olej rzepakowy,cukier
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,
  5. Zupa jarzynowa(9)-100-150ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler,kalafior,brokuł),ziemniaki,kapusta biała,pieprz,sól, kurkuma,ziele ang,liść laurowy,koper,pietruszka zielona,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

                              

                    Podwieczorek

  1. Gruszka-1szt , herbatniki krakuski(1,7)/* chrupka kukurydziana-1szt- Mąka pszenna,olej palmowy,cukier,syrop cukru inwertowanego,substancje spulchniające: węglany sodu i difosforany,emulgator: lecytyny, serwatka w proszku (z mleka), sól, skrobia (pszenica), aromaty,mleko w proszku odtłuszczone,syrop glukozowo-fruktozowy/*/ grys kukurydzianys.

CZWARTEK

21.11.2024

                      Śniadanie

  1. Kasza kukurydziana na mleku (1,3,7)-100-150ml –kukurydza,,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser twarogowy(7)-10g- mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka
  4. Pasta mięsno-jarzynowa-15g- kurczak tuszka,marchew,cebula,olej rzepakowy,sól,pieprz
  5. Rzodkiewka,sałata,pomidor,ogórek,szczypior,rukola.

 

                 II Śniadanie

  1. Chrupki bananowe-15g- kasza kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,puree bananowe,sól morska,aromat naturalny,emulgator;lecytyna słonecznikowa.

                      Obiad

  1. Zapiekanka makaronowa(1,7)-70-80g-makaron(mąka semolina),piecówka z bobrownik (mięso wieprzowe, sól, przyprawy naturalne, cukier, substancja zagęszczająca: karagen, substancja konserwująca: azotyn sodu, kultury startowe bakterii),ser mozzarela(mleko pasteryzowane, sól, bakterie fermentacji mlekowej, podpuszczka mikrobiologiczna),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),koncentrat pomidorowy(pomidory28%),tymianek,zioła prowansalskie.
  2. 2. Pikle ogórka świeżego,topinambur-30g
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,woda
  4. Zupa nylonowa (1,9) -100-150ml –mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,kasza manna(pszenica),

pieprz,sól,czosnek,,ziele ang,liść laurowypietruszka zielona,koper.

               

                  Podwieczorek

  1. Sok pomarańczowy ze slomka-150-200ml, rogal maślany(1,7)-mąka pszenna typ550,masło,cukier,drożdże

PIĄTEK

22.11.2024r.

                      Śniadanie

 

  1. Zacierki na mleku (1,3,7)-100-150ml –mąka pszenna typ550,jajka,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Filet pieczony z kurczaka-25g- filet z kurczaka,papryka mielona,kolendra,pieprz,sól,czosnek,olej rzepakowy.
  4. 4. Sałata,rzodkiewka,pomidor,ogórek,dżem brzoskwiniowy(brzoskwinia,pektyna).

 

 

                II Śniadanie

  1. Babeczki dyniowe/bananowe(1,3,7)-40g- pulpa dyniowa/banan,jajka,maka pszenna typ550,proszek do pieczenia,cukier,olej rzepakowy.
  2. Napar cytrynowy z imbirem-100-150ml- cytryna,imbir,miód

 

 

                  Obiad

 

  1. Filet z pstrąga pieczony(1,4)-50g- filet z pstrąga,mąka pszenna typ550/mąka kukurydziana,jajka,sól /*kotlet jajeczny(3)-50g
  2. Ziemniaki-90g
  3. Surówka „Colesław”-40g -kapusta biała,marchew,chrzan tarty,jogurt naturalny(mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis) / majonez(olej rzepakowy,żółtko jaja,ocet ,musztarda

(woda,gorczyca,ocet,sól,cukier,przyprawy,aromat),cukier,sól,przyprawy,przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA),regulator kwasowości (kwas cytrynowy) .

  1. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia pestek,truskawki),cukier/miód
  2. Zupa ogórkowa(9)-100-150ml-mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,ogórki kiszone(ogórek,sól,koper,chrzan),koperek,nać pietruszki,pieprz,sól,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

                    

               Podwieczorek

  1. Mus owocowy-100g.

 

 

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2024-11-18 08:17:52
Ilość wyświetleń: 3074
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej