poniedziałak 23.06.2025 r. |
Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek
|
wtorek 24.06.2025 r. |
II Śniadanie
Obiad
jogurt naturalny (-mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis).
4 Zupa z soczewicy(1)-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,soczewica czerwona,nać pietruszki,koper,pieprz,lubczyk,ziele ang
Podwieczorek 1.Banan 1 sztuka
|
środa 25.06.2025
|
Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
mieszanka warzyw(marchew,seler,por,pietruszka),pieprz,sól,koncentrat pomidorowy(pomidory28%).
Podwieczorek
|
CZWARTEK 26.06.2025 |
Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek 1.Chrupki bananowe-40g- kasza kukurydziana 77%,maka kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,puree bananowe3%,sól morska,aromat naturalny,emulgator;lecytyna słonecznikowa.
|
PIĄTEK 27.06.2025 |
Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek 1.Gruszka - 1 sztuka
|
poniedziałek 30.06.2025 |
Śniadanie 1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml –Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu , mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska). 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka. 3.Serek twarogowy kanapkowy (7)-15 g- mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka 4.Wieprzowina z pieca (NIK POL)-15 g - mięso wieprzowe, aromaty, białko wieprzowe, cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy) 5. sałata, ogórek, pomidor, 6.Herbata owocowa 100 ml
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek 1.Mus owocowy 100 g – jabłko, banan |
76-031 Mścice
ul. Szkolna 1c