Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 16.06-30.06.2025

  poniedziałak

   23.06.2025 r.

   

 

                 

              

 

 

                      Śniadanie

  1. Kulki czekoladowe na mleku (1,7)-100-150ml – mąka pełnoziarnista(pszenna,ryżowa)czekolada w proszku(nierafinowany cukier trzcinowy,kakao),syrop glukozowy,mąka kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,melasa trzcinowa,sól morska,cynamon,aromat. mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Serek twarogowy kanapkowy - (7)-15g- mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka
  4. Krakowska sucha (Tarczyński)-(d-4,d-5)-15 g-- mięso z szynki wieprzowej,sól,przyprawy,ekstrat z aceroli,aromaty naturalne.Produkt może zawierać soję,gluten,mleko,orzechy,seler,gorczycę.
  5. Sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka,
  6. Herbata 100 ml

 

                 II Śniadanie

  1. Truskawka świeża-100g,chrupka kukurydziana-1szt-grys kukurydziany

                   Obiad

 

  1. Klopsiki w sosie pieczeniowym 90-100g ( 1,3) – mięso wieprzowe z szynki, jajka, cebula, mąka pszenna typ 500, sół, pieprz, papryka słodka,
  2. Kasza jęczmienna - 40 g – jęczmień
  3. Ogórek małosolny – 30 g – ogórki, koper, chrzan, sól
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Barszcz czerwony(9)-100-150 ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,buraki czerwone,śmietana 12 % ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),cytryna,

 

           Podwieczorek

  1. Jablko 1 sztuka

             

 

          

 

                     

 

 

       

 

           

          

 

  

            

 

      

        

 

        

        

      

 

          

                

             

 

        

 

 

 

                         

 

                    

wtorek

24.06.2025 r.

       

   

           

              

  1. Płatki ryżowe na mleku (1,7)-100-150ml –ryż biały ,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Krakowska sucha(Tarczyński)-(d-4,d-5)-14g-- mięso z szynki wieprzowej,sól,przyprawy,ekstrat z aceroli,aromaty naturalne.Produkt może zawierać soję,gluten,mleko,orzechy,seler,gorczycę.
  4. Ser żółty-15g(7)- mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  5. Sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka,papryka,,dżem z owoców leśnych(malina,jagoda,pektyna).

 

                 II Śniadanie

  1. Mus owocowy 100 g - jabłko, banab/* gruszka

                     Obiad

  1. Placki ziemniaczane z kleksem jogurtu naturalnego 100 g ( 1,3,7)- ziemniaki, cebula, jajka, mąka pszenna typ 500,

jogurt naturalny (-mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis).

  1. Surówka z marchewki i jabłka-40g-marchewka,jabłko,sól, pieprz, olej rzepakowy
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek, truskawki),cukier/miód

4 Zupa z soczewicy(1)-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,soczewica czerwona,nać pietruszki,koper,pieprz,lubczyk,ziele ang

 

                Podwieczorek

1.Banan 1 sztuka

 

 

                    

 

 

 

 

                                   

         

 

           

      

 

 

 

 

          

 

                

 

               

               

 

            

                

                

 

            

               

 

 

                  

 

            

 

 

          

 

 

                

środa

25.06.2025

 

 

 

                      

 

                   

                  

                         Śniadanie

  1. Kawa zbożowa na mleku (1,7)-100-150ml – Żyto,jęczmień,cykoria,burak cukrowy–prażone,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Parówka drobiowa(Naturalnie -Tarczyński)-50g- Mięso z szynki wieprzowej, sól, przyprawy,susz z aceroli (owoców Malpigii granatolistnej), aromaty naturalne.
  4. 4. Sałata,ogórek,pomidor,keczup,musztarda

 

                   II Śniadanie

  1. Serek Danio- 130g (7) –( twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier, skrobia kukurydziana, naturalny aromat wanilinowy, sok zagęszczony z cytryny)

                   Obiad

  1. Kurczak w sosie słodko -kwaśnym-80-90g-filet z kurczaka,olej rzepakowy,cebula,czosnek,papryka czerwona,ananas,cytryna,

mieszanka warzyw(marchew,seler,por,pietruszka),pieprz,sól,koncentrat pomidorowy(pomidory28%).

  1. Ryż biały-40g
  2. Gruszka ½ sztuki
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cytryna,cukier/miód
  4. Zupa grochowa (1,9) -100-150ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,groch nać pietruszki,koper,sól,pieprz,kurkuma,ziele ang.liść laurowy,majeranek

 

           Podwieczorek

  1. Sok Bobo frut- 100 ml marchew,jabłka,morele/brzoskwinie,sok cytrynowy,wit.C
  2. krążki orkiszowe- ( 1)- 10 g mąka orkiszowa99,8%,sól morska

 

 

               

 

 

               

                    

          

 

                    

           

 

                 

 

  

      

     

 

             

      

 

 

            

 

           

CZWARTEK

26.06.2025

            

             

    

                

 

                 

                      Śniadanie

  1. Płatki jęczmienne na mleku (1,7)-100-150ml jęczmień , mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty-15g(7)- mleko pasteryzowane,sól,kultury bakterii,podpuszczka mikrobiologiczna,stabilizator;chlorek wapnia
  4. Pasta z tuńczyka i serka śmietankowego –15 g ( 4, 7)- Tuńczyk w oleju- Tuńczyk (ryba), olej sojowy, woda, sól spożywcza, serek śmietankowy (mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka) sól,pieprz
  5. sałata, ogórki, papryka, pomidor,
  6. Herbata malinowa 100 ml

                II Śniadanie

  1. Banan ½ sztuki,
  2. Ciastko z morelą sante (1)-mąka pszenna,owsiana,olej słonecznikowy,daktyle,morele,ksylitol,błonnik kukurydziany,węglan sodu,aromaty,sól morska

 

                  Obiad

  1. Makaron z sosem mięsnym(1)-100g-karkówka b/kości,, szynka b/k, czosnek,pieprz,sól,majeranek,olej rzepakowy,makaron(mąka semolina),koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól).
  2. Jabłko-100g
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa jarzynowa( 7,9)-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler,kalafior,brokuł),koper zielony,ziemniaki,nać pietruszki,sól,pieprz,lubczyk,ziele ang.liść laurowy, śmietana 12 % ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej ) /*,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),

 

                     Podwieczorek

1.Chrupki bananowe-40g- kasza kukurydziana 77%,maka kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,puree bananowe3%,sól morska,aromat naturalny,emulgator;lecytyna słonecznikowa.

                                

 

          

 

 

               

PIĄTEK

27.06.2025

                 

 

 

             

 

 

            

 

 

 

                      Śniadanie

  1. Kasza manna na mleku (1,3,7)-100-150ml – pszenica , mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Dżem truskawkowy 10 g – truskawka i pektyna
  4. Jajko na twardo(3)-20g
  5. 5. sałata, ogórek, pomidor, herbata 100 ml

 

         II Śniadanie

  1. Brzoskwinia 1 sztuka,

                  Obiad

  1. . Paluszki rybne-80g(1,4) - filet z mintaja 53%,panier sypki(mąka pszenna,sól,przyprawy,drożdże),woda,olej rzepakowy,mąka pszenna,grysik ryżowy,skrobia ziemmniaczana,sól,
  2. Ziemniaki-90 g
  3. Surówka z kapusty kiszonej 40 g – kapusta, marchewka, olej rzepakowy, cebula, sól, pieprz
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa pomidorowa z ryżem(1,9)-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ryż paraboliczny,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól)śmietana 12 % ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej /* ,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),czosnek,

         Podwieczorek

1.Gruszka - 1 sztuka

            

             

 

           

 

  

 

 

 

 

 

 

          

 

 

        

poniedziałek 

30.06.2025 

          Śniadanie

1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu , mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).

2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.

3.Serek twarogowy kanapkowy (7)-15 g- mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka

4.Wieprzowina z pieca (NIK POL)-15 g - mięso wieprzowe, aromaty, białko wieprzowe, cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy)

5. sałata, ogórek, pomidor,

6.Herbata owocowa 100 ml

 

         II Śniadanie

  1. Chrupki bananowe-15g- kasza kukurydziana,mąka kukurydziana,inulina,banan liofilizowany.

 

 

                  Obiad

  1. Pierś z kurczaka w sosie śmietankowym 90-100 g – ( 1,7)- pierś z kurczaka, śmietana 12 % ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakteria fermentacji mlekowej)
  2. Ziemniaki-90g
  3. Buraczki czerwone- 30 g 
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa ogórkowa(9)-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,ogórki kiszone(ogórek,sól,koper,chrzan)-darowizna,nać pietruszki,koper,sól,,ziele ang.,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

 

                Podwieczorek

1.Mus owocowy 100 g – jabłko, banan

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-06-23 11:33:55
Ilość wyświetleń: 4716
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej