Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 16.06-18.06.2025

  poniedziałak

   16.06.2025 r.

   

 

                 

              

 

             

 

          

 

                     

 

 

       

 

           

              

                      Śniadanie

1.Płatki jaglane na mleku (1,7)-100-150ml –proso-pszenica,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  2. 3. Polędwica sopocka(NIK Pol) 15 g -schab wieprzowy,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwujaca:azotyn sodu.
  3. Ser żółty(7) 20 g ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  4. Sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka,roszponka,
  5. Herbata rooibos-100ml.

                 II Śniadanie

  1. Bułeczki drożdżówka z twarogiem - wyrób własny- ( 1,3,7)- 120 g - drożdże świeże, mąka pszenna typ 500, jajka, masło 83% ( śmietanka z mleka), truskawki , mleko 2% Uht, cukier, cukier waniliowy,

 /* drożdżówka z truskawką – wyrób własny 120 g – drożdże, cukier,  mąka pszenna typ 500, mleko owsiane(woda, owies(12%),olej słonecznikowy, sól morska), olej rzepakowy, truskawki,

  1. Sok bobo frut-100ml

 

                 Obiad

  1. Potrawka z piersi kurczaka w sosie śmietankowym 70-80 g ( 7) – filet z piersi kurczaka, papryka mielona, sól, czosnek, olej rzepakowy, śmietana 18 %, /* mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).
  2. Kasza kuskus 40g- (1) pszenica
  3. Buraczki czerwone-30g- burak czerwony,cebula,szczypior,olej rezepakowy,cytryna
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa kalafiorowa ( 9)-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, kalafior mrożony ,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,,ziele ang.liść laurowy., śmietana 12 % ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakterii ,/* mleczko  kokosowe(miąższ kokooswy75%,woda)

           Podwieczorek

1.Mix owoców – 100 g -arbuz, kiwi, nektarynka

  

            

 

      

        

 

        

        

      

 

          

                

             

 

        

 

 

 

                         

 

                    

wtorek

17.06.2025 r.

       

   

           

              

 

 

                      Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml –kakao o obn.,zaw.tłuszczu-10-12%,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Serek śmietankowy ze szczypiorkiem i rzodkiewką 30 g (7)- ser twarogowy(mleko pasteryzowane, śmietana, sól, białko) szczypiorek, rzodkiewka
  4. Polędwica sopocka(NIK Pol)- 20 g -schab wieprzowy,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwujaca:azotyn sodu
  5. Sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka,
  6. Herbata malinowa 100 ml

                 II Śniadanie

  1. Truskawki świeże 100 g 
  2. Petit beure(1,7)-mąka pszenna,cukier,tłuszcz roślinny(palmowy,częściowo utwardzony palmowy),syrop cukru inwertowanego,serwatka w proszku(z mleka,skrobia,emulgator(lecytyna sojowa),sól,substancje spulchniające (E 450,E 500,E 503),aromat.

                   Obiad

 

  1. Pałka kurczaka gotowana/pieczona-100g
  2. Ziemniaki-90g
  3. Mizeria (7)-40g – ogórek świeży, koperek, jogurt naturalny
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Rosół z makaronem(1,9) -100-150 ml –kurczak,skrzydło indyka,szponder wołowy,marchew,por,seler,cebula,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,ziele ang.liść laurowy,lubczyk,makaron(semolina).

             Podwieczorek

1.Jabłko 1 sztuka

          

 

                                   

         

 

           

      

 

 

 

 

          

 

                

 

               

               

 

            

                

                

 

            

               

 

 

                  

 

            

 

 

          

 

 

                

środa

18.06.2025

 

 

 

                      

 

                   

                  

 

               

Śniadanie

1.Płatki ryżowe na mleku (1,7)-100-150ml ryż, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska)

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  2. Pasztet”przedszkolny”(9)-30g- mięso rosołowe z poprz.dnia,cebula,wątróbka drobiowa,olej rzepakowy,sól,pieprz
  3. Dżem porzeczkowy 10 g – porzeczka pektyna
  4. Sałata,pomidor,ogórki,papryka,
  5. Herbata rooibos 100 ml

                

            II Śniadanie

  1. 1. Koktajl z kefiru (7)-100-150ml – kefir (mleko, żywe kultury bakterii i drożdży kefirowych )- banan,truskawka mrożona

                   Obiad

  1. Polędwica z mintaja 80 g (1,3,)- ryba mintaj, jajka, olej rzepakowy, mąka pszenna typ 500, sól, pieprz
  2. Ziemniaki 90 g 
  3. Surówka „Colesław”-30g -kapusta biała,marchew,chrzan tarty,jogurt naturalny(mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis) / majonez(olej rzepakowy,żółtko jaja,ocet ,musztarda

(woda,gorczyca,ocet,sól,cukier,przyprawy,aromat),cukier,sól,przyprawy,przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA),regulator kwasowości (kwas cytrynowy) .

  1. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,woda mineralna
  2. Krupnik(1,9) -100-150 ml –mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,kasza jęczmienna,,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,,lubczyk,ziele ang.liść laurowy,

 

 

       Podwieczorek

 

  1. Krążki ryżowe- 10 g - ryż ,sól
  2. Herbata malinowa 100 ml

 

               

                    

          

 

                    

           

 

                 

 

  

      

     

 

             

      

 

 

            

 

           

CZWARTEK

19.06.2025

            

             

    

                

 

                 

 

          

 

 

               

PIĄTEK

20.06.2025

                 

 

 

             

 

 

            

 

 

 

            

             

 

           

 

  

 

 

 

 

 

 

          

 

 

        

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-06-16 08:50:20
Ilość wyświetleń: 4590
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej