Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 09.06.13.06.2025

  poniedziałak

   09.06.2025 r.

   

 

                 

              

 

             

 

          

 

                     

 

 

       

 

           

                

            

 

      

                    

  1. Płatki owsiane na mleku (1,7)-100-150ml –owies,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Indyk z pasieki(Nik Pol)-20g- mięso z indyka 80%,woda,sól,syrop klonowy,cukier,przyprawy naturalne,substancja zagęszczająca:karagen,substancja konserwująca:azotyn sodu.
  4. Ser żółty(7)-15g- ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  5. Sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka,
  6. herbata rooibos-100ml.

                 II Śniadanie

  1. Truskawka-100g,

2.Herbatnik petit beure(1,7)-1szt- mąka pszenna,cukier,tłuszcz roślinny(palmowy,częściowo utwardzony palmowy),syrop cukru inwertowanego,serwatka w proszku(z mleka,skrobia,emulgator(lecytyna sojowa),sól,substancje spulchniające (E 450,E 500,E 503),aromat/ * chrupka kukurydziana

                 Obiad

  1. Kotlet mielony(3)-65 g-karkówka wieprzowa, szynka wieprzowa jajka,cebula,czosnek,pieprz,sól,papryka mielona.
  2. Ziemniaki-90g
  3. Buraczki czerwone 40 g – burak czerwony, olej rzepakowy, cebulka, sól, pieprz
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód

5 .Zupa koperkowa z ryżem (7,,9)-100-150 0ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ryż,cebula,czosnek,olej rzepakowy,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,ziele ang.liść laurowy, śmietana 18 % ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) ) /*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

 

          Podwieczorek

1.Jabłko ½,  biszkopty(1,3) - 10 g -mąka pszenna,masa jajowa pasteryzowana,maltitol,emulgatory:E 471 E 475,E47

             

        

      

 

          

                

             

 

        

 

 

 

                         

 

                    

wtorek

10.06.2025 r.

       

   

           

              

 

  1. Kawa zbożowa na mleku (1,7)-100-150ml – Żyto,jęczmień,cykoria,burak cukrowy–prażone,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Filet zapiekany na maśle(1,d-3,7)-filet z piersi kurczaka 98%,skrobia modyfikowana,fosforany,polifosforany,

celuloza,białko sojowe,karagen,guma ksantanowa,glukoza,maltodekstryna,białko wieprzowe,,glutaminian monosodowy,askorbian sodu,masło,ekstrakt z owoców i warzyw,azotyn sodu

  1. Ser żółty(7)-20 g- ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  2. Sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypior, papryka
  3. Herbata poziomkowa 100 ml

 

                 II Śniadanie

  1. Banan 1 sztuka

 

                   Obiad

  1. Pierogi leniwe (1,7)-100 g -mąka pszenna typ500,twaróg(ser śmietankowy,białko mleka,kultury bakterii ),olej rzepakowy,cebula,sól,ziemniaki/* kopytka
  2. Słupki papryki kolorowe do chrupania 40 g 
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Barszcz czerwony(9) -100-150 ml– mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,buraki czerwone,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,ziele ang.liść laurowy,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

         Podwieczorek

1.Mus owocowy 100 g – banan, jabłko, marakuja

 

 

                                   

         

 

           

      

 

 

 

 

          

 

                

 

               

               

 

            

                

                

 

            

               

 

 

                  

 

            

 

 

          

 

 

                

środa

11.06.2025

 

 

 

                      

 

                   

                         Śniadanie

  1. Kasza kukurydziana na mleku (7)-100-150ml –mąka pszenna semolina,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Indyk z pasieki(Nik Pol)-20g- mięso z indyka 80%,woda,sól,syrop klonowy,cukier,przyprawy naturalne,substancja zagęszczająca:karagen,substancja konserwująca:azotyn sodu.
  4. Serek grani(7)-15g- twaróg,śmietanka pasteryzowana,sól
  5. Sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka.
  6. Herbata malinowa 100 ml

 

                   II Śniadanie

  1. Nektarynka 1 sztuka

                 Obiad

  1. Makaron z sosem mięsnym-90 g- karkówka b/kości,cebula,czosnek,olej rzepakowy,sól,pieprz,papryka mielona,majeranek,

kolendra,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól).

  1. Ogórek małosolny-30g- ogórek,czosnek,koper,sól.
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  3. Zupa marchewkowa z prażonym słonecznikiem (9)-100-150 ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por, seler)marchewka ,ziemniaki ,nać pietruszki, koper, sól, pieprz, ,lubczyk, ziele ang .liść laurowy,

Śmietana 18% ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

 

          Podwieczorek

1.Chrupki bananowe-14g- kasza kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,puree bananowe,sól morska,aromat naturalny,emulgator;lecytyna słonecznikowa.

 

               

               

                    

          

 

                    

           

 

                 

 

  

      

     

 

             

      

 

 

            

 

           

CZWARTEK

12.06.2025

            

             

    

                

 

                      Śniadanie

  1. Kulki czekoladowe na mleku (1,7)-100-150ml – mąka pełnoziarnista(pszenna,ryżowa)czekolada w proszku(nierafinowany cukier trzcinowy,kakao),syrop glukozowy,mąka kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,melasa trzcinowa,sól morska,cynamon,aromat. mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Jajko na twardo(3)-25g
  4. Dżem truskawkowy 10 g – ( truskawka, pektyna)
  5. Sałata,pomidor,ogórki,
  6. Herbata rooibos.

 

                II Śniadanie

  1. Arbuz 100 g
  2. Chrupka kukurydziana pałka 1 sztuka – grys kukurydziany

                 

              Obiad

  1. Gulasz drobiowy -80g- pierś z kurczaka , cebula, czosnek, olej rzepakowy, koncentrat pomidorowy(pomidory28%),sól, pieprz ,kurkuma.
  2. Kasza gryczana niepalona 40 g- gryka
  3. Mini marchewka gotowana 40 g 
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cytryna,cukier/miód
  5. Zupa ogórkowa(7,9) -100-150ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,cebula,czosnek,olej rzepakowy,ogórki kiszone(ogórek,koper,chrzan,sól),nać pietruszki,koper,,pieprz,ziele ang.liść laurowy, Śmietana 18% ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

 

           Podwieczorek

1.Smoothie owocowe 100 g – truskawki, kiwi, banan

 

 

               

PIĄTEK

13.06.2025

                 

 

 

             

 

                      Śniadanie

  1. Zacierki na mleku (1,3,7)-100-150ml –mąka pszenna typ500,jajka, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pierś z kurczaka pieczona – wyrób własny 30 g – mięso z piersi kurczaka, olej rzepakowy, papryka słodka, sól, pieprz,
  4. Rzodkiewka, sałata, pomidor, ogórek, papryka
  5. Herbata malinowa 100 ml

 

                II Śniadanie

 

  1. Drożdżówka z truskawką - wyrób własny- ( 1,3,7)- 120 g - drożdże świeże, mąka pszenna typ 500, jajka, masło 83% ( śmietanka z mleka), truskawki , mleko 2% Uht, cukier, cukier waniliowy,

 /* drożdżówka z truskawką – wyrób własny 120 g – drożdże, cukier,  mąka pszenna typ 500, mleko owsiane(woda, owies(12%),olej słonecznikowy, sól morska), olej rzepakowy, truskawki,

  1. Soczek w kartoniku pomarańczowy -200ml

 

 

                  Obiad

  1. Paluszki rybne-80g(1,4) - filet z mintaja 53%,panier sypki(mąka pszenna,sól,przyprawy,drożdże),woda,olej rzepakowy,mąka pszenna,grysik ryżowy,skrobia ziemmniaczana,sól,
  2. Ziemniaki-90g
  3. Surówka z kapusty kiszonej 40 g-
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Żurek z jajkiem(1,3,9) -100-150ml– mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,żur(mąka żytnia,czosnek),jajka,sól,pieprz,ziele ang.liść laurowy,, śmietana 18% ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacjimlekowej)/*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).

 

 

     Podwieczorek

1.Miseczka owoców 100 g – arbuz, nektarynka, truskawki,

 

 

            

 

 

 

            

             

 

           

 

  

 

 

 

 

 

 

          

 

 

        

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-06-09 12:17:11
Ilość wyświetleń: 4545
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej