poniedziałak 09.06.2025 r. |
II Śniadanie
2.Herbatnik petit beure(1,7)-1szt- mąka pszenna,cukier,tłuszcz roślinny(palmowy,częściowo utwardzony palmowy),syrop cukru inwertowanego,serwatka w proszku(z mleka,skrobia,emulgator(lecytyna sojowa),sól,substancje spulchniające (E 450,E 500,E 503),aromat/ * chrupka kukurydziana Obiad
5 .Zupa koperkowa z ryżem (7,,9)-100-150 0ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ryż,cebula,czosnek,olej rzepakowy,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,ziele ang.liść laurowy, śmietana 18 % ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) ) /*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).
Podwieczorek 1.Jabłko ½, biszkopty(1,3) - 10 g -mąka pszenna,masa jajowa pasteryzowana,maltitol,emulgatory:E 471 E 475,E47
|
wtorek 10.06.2025 r. |
celuloza,białko sojowe,karagen,guma ksantanowa,glukoza,maltodekstryna,białko wieprzowe,,glutaminian monosodowy,askorbian sodu,masło,ekstrakt z owoców i warzyw,azotyn sodu
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek 1.Mus owocowy 100 g – banan, jabłko, marakuja
|
środa 11.06.2025
|
Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
kolendra,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól).
Śmietana 18% ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).
Podwieczorek 1.Chrupki bananowe-14g- kasza kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,puree bananowe,sól morska,aromat naturalny,emulgator;lecytyna słonecznikowa.
|
CZWARTEK 12.06.2025 |
Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek 1.Smoothie owocowe 100 g – truskawki, kiwi, banan
|
PIĄTEK 13.06.2025 |
Śniadanie
II Śniadanie
/* drożdżówka z truskawką – wyrób własny 120 g – drożdże, cukier, mąka pszenna typ 500, mleko owsiane(woda, owies(12%),olej słonecznikowy, sól morska), olej rzepakowy, truskawki,
Obiad
Podwieczorek 1.Miseczka owoców 100 g – arbuz, nektarynka, truskawki,
|
76-031 Mścice
ul. Szkolna 1c