Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 08.09-12.09.2025

  poniedziałak

   08.09.2025 r.

   

 

                 

              

 

                   

 

                 

 

                

             

 

       

       

 

           

          

 

                      Śniadanie

  1. Płatki ryżowe na mleku (1,7)-100-150ml –ryż biały, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty gouda(7)-15 g-ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  4. Szynka z Bobrownik(Nik Pol)-15 g- szynka wieprzowa,sól,przyprawy,naturalne,cukier,substancja konserwujaca:azotyn sodu,naturalna osłonka wieprzowa
  5. Sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka, pomidorki koktajlowe
  6. Herbata malinowa 100 ml

            

              II Śniadanie

  1. Chrupka kukurydziana pałka – 1 sztuka – grys kukurydziany
  2. Banan ½ sztuki

                

                Obiad

1.Spaghetti Bolognese-  100 g - ( 1)  Szynka wieprzowa, karkówka, cebula, czosnek ,olej rzepakowy, makaron(mąka semolina),koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory, sól), zioła prowansalskie

  1. Gruszka ½ sztuki
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  3. Zupa brokułowa (1,7, 9) -100-150 ml – mieszanka warzyw(marchew, pietruszka, por ,seler),ziemniaki ,brokuły, ,nać pietruszki, koper ,sól, pieprz, ,ziele ang , śmietana 18 % (śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej ) /* mleczko kokosowe ( miąższ kokosowy 75% woda)

                    Podwieczorek

  1. Jabłko -100g,

        

                   

 

 

  

            

 

                  

      

        

 

        

        

      

 

          

                

             

 

        

 

 

 

                         

 

                    

wtorek

09.09.2025 r.

       

   

           

            

              

 

 

               

 

                    

 

 

 

 

                                   

         

 

           

      

 

 

 

 

          

               Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml –kakao o obn.zaw.tłuszczu10-12%,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier,miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Parówki”Tarczyński Naturalnie”-50g- Mięso z szynki wieprzowej, sól, przyprawy,susz z aceroli (owoców Malpigii granatolistnej), aromaty naturalne.
  4. Sałata, pomidor, ogórek ,rzodkiewka, keczup(przecier pomidorowy66%,cukier,ocet spirytusowy,sól,aromaty naturalne).
  5. Herbata owocowa 100 ml

 

                 II Śniadanie

  1. Ciastko z morelą SANTE (1)—1 sztuka - mąka pszenna,owsiana,olej słonecznikowy,daktyle,morele,ksylitol,błonnik kukurydziany,węglan sodu,aromaty,sól morska
  2. Śliwka węgierka 80 g 

 

                  

                 Obiad

  1. Placki ziemniaczane z jogurtem naturalnym – ( 1,3,7)- 100 g – ziemniaki, jajka, cebula, mąka pszenna typ 500, sól, pieprz, jogurt naturalny(7)-mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis./* bez jajka, jogurtu
  2. Surówka z marchewki i jabłka -40 g – marchewka, jabłko, olej rzepajowy, sól, sok z cytryny
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b/pestek, truskawki),cukier/miód
  4. Zupa z soczewicy(1)-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,soczewica czerwona,nać pietruszki ,koper ,pieprz ,lubczyk, ziele ang. ,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól),

 

                    Podwieczorek

  1. Gruszka-100g,

 

                

 

               

               

 

            

                

                

 

            

               

 

 

                  

 

            

 

 

          

 

 

                

środa

10.09.2025

 

 

 

                      

 

                 

                         Śniadanie

  1. Kasza manna na mleku (1,3,7)-100-150ml – pszenica , mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Szynka z Bobrownik(Nik Pol)-15g- szynka wieprzowa,sól,przyprawy,naturalne,cukier,substancja konserwujaca:azotyn sodu,naturalna osłonka wieprzowa
  4. ogórek, pomidor
  5. Miód wielokwiatowy / dżem truskawkowy o obniż zaw. cukru ( truskawka, pektyna)
  6. Herbata malinowa 100 ml

                   II Śniadanie

  1. Jogurt Actimel Danone- 100 g ( 7) – mleko odtłuszczone, mleko odtłuszczonr odtworzone, cukier, śmietanka, przecier malinowy, 1,7 %, dekstroza, sok żurawinowy z zagęszczonego soku, składniki mineralne z mleka, skrobia modyfikowana, naturalny aromat, regulator kwasowości, żywe kultury bakterii jugurtowych  /* mus owocowy- banan jabłko
  2. Biszkopty(1,3) – 1 sztuka - -mąka pszenna,masa jajowa pasteryzowana,maltitol,emulgatory:E 471 E 475,E47

 

                   Obiad

  1. Pałka z kurczaka pieczona/ gotowana – 80 g – mięso drobiowe z kurczaka, olej rzepakowy, sól, pieprz, papryka czerwona, zioła prowansalskie
  2. Ziemniaki-90g
  3. Mizeria z ogórków ( 1) 40 g – ogórek świeży, sól, pieprz, jogurt naturalny(7)-mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Rosół z makaronem ( 9)-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew, pietruszka, por, seler),makaron ( mąka, semolina) czosnek, sól, pietruszka korzeń, seler korzeń, por, pieprz, pietruszka nać, koper, cebula, marchewka , liść laurowy, ziele angielskie

                                    Podwieczorek

1.Koktajl mleczno-owocowy 150 ml ( 7)- - mleko UHT 2 % , jagoda mrożona, miód

                   

                  

                        

                       

 

 

 

 

               

 

 

               

 

 

          

 

                    

           

 

                 

 

  

      

     

 

             

      

 

 

            

 

           

CZWARTEK

11.09.2025

            

             

                 

 

               

 

          

                      Śniadanie

  1. Kasza kukurydziana na mleku (1,7)-100-150ml kukurydza, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty gouda(7)-10g-ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  4. Pasztet „przedszkolny”- wyrób własny – 30 g – mięso z rosołu, warzywa z rosołu, jajka, wątróbka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, cebula,
  5. sałata, ogórki, papryka, pomidor, herbata

           

                II Śniadanie

  1. Cynamonki – wyrób własny – 120 g ( 1,3,7) – mąka pszenna typ 550. Cynamon, cukier, mleko, jajka, drożdże, masło 83% - śmietanka z mleka./*olej rzepakowy, mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska), bez jajka
  2. Sok bobo frut - 100 ml - marchew, jabłka, morele/brzoskwinie, sok cytrynowy, wit.C

                  Obiad

  1. Kurczak w sosie koperkowym 80 g – ( 1,7) – mięso z piersi kurczaka, marchewka, cebula, sól, pieprz, koperek, lubczyk, papryka słodka mielona, mąka pszenna typ 500, śmietana 18% ( śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej) /* mleczko kokosowe ( miąższ z kokosa 75%, woda)

2.Kasza bulgur  ( 1) 40 g – pszenica  

  1. Sałatka z pomidora i szczypiorku 40 g – pomidor, szczypiorek, sól, pieprz, olej rzepakowy
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  3. Zupa krem z czerwonych warzyw (7, 9)-100-150 ml- mieszanka warzyw(marchew, pietruszka, por, seler)  mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),czosnek, sól, pieprz, pieptuszka, koperek, ziemniaki,  koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory, sól), papryka pieczona, marchewka, dynia hokkaido

                    Podwieczorek

  1. Banan 100 g 

 

     

 

                                   

                  

 

            

 

          

 

 

               

piątek

12.09.2025

                 

 

 

             

 

 

 

                      Śniadanie

1 Zacierki na mleku (1,3,7)-100-150ml –mąka pszenna typ550,jajka,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  2. Serek śmietankowy kanapkowy „ Twój smak” ze szczypiorkiem –( 7) -20 g - ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  3. 5. ogórek, pomidor, rzodkiewka, herbata

 

 

         II Śniadanie

  1. Jabłko ½
  2. Chrupka kukurydziana pałka 1 sztuka

 

                  Obiad

1 Filet z miruny smażony(1,3,4)-65-70 g- filet z miruny ,jajka,mąka pszenna typ 550, ,sól,olej rzepakowy.

  1. Ziemniaki-90 g
  2. Surówka z kapusty kiszonej – 40 g – kapusta koszona, olej rzepakowy, cebula, szczypiorek, sól, pieprz
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa grochowa( 9 )-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,groch łuskany,sól,pieprz,,ziele ang. pietruszka zielona, koperek, czosnek, cebula, lubczyk, żeberka wieprzowe paski,

 

                    Podwieczorek

  1. Mus owocowy -120 g – pomarańcz, jabłko,

 

 

               

 

 

                 

 

               Podwieczorek        

  1. Mus owocowy-100g

 

 

 

            

 

            

             

 

           

 

  

                  

 

          

 

                 

 

 

 

 

 

 

          

 

 

        

 

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-09-08 10:53:55
Ilość wyświetleń: 5015
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej