Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 05.05-09.05.2025

  poniedziałak

   05.05.2025 r.

   

 

                 

              

 

                      Śniadanie

  1. Płatki ryżowe na mleku (1,7)-100-150ml –ryż biały, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Wiosenny serek grani ze szczypiorkiem 15 g (7)- twaróg,śmietanka pasteryzowana,sól
  4. Szynka z Bobrownik(Nik Pol)-15 g- szynka wieprzowa,sól,przyprawy,naturalne,cukier,substancja konserwujaca:azotyn sodu,naturalna osłonka wieprzowa
  5. Sałata,pomidor,ogórek,rzodkiewka.
  6. Herbata malinowa 100 ml

 

                 II Śniadanie

  1. wafle ryżowe-10 g - ryż brązowy,biały.
  2. Banan ½ sztuki

 

                   Obiad

  1. Kotlet mielony(3)-60 g-karkówka b/kości,cebula,czosnek,jajka,sól,pieprz,papryka mielona.
  2. Ziemniaki-90 g
  3. Buraczki czerwone-30 g- burak czerwony,cebula,szczypior,oliwa z oliwek
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa pomidorowa z ryżem (9)-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew, pietruszka, por, seler),ryż biały,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory ,sól),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),czosnek,

                  Podwieczorek

  1. Koktajl jagodowy 100 ml (7)- mleko uht 2%, jagoda, banany, miód

      

 

          

                

             

 

        

 

 

 

                         

 

           

 

 

 

 

                      

                     

wtorek

06.05.2025 r.

       

   

           

 

               Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml –kakao o obn.zaw.tłuszczu10-12%,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier,miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Szynka z Bobrownik(Nik Pol)-15g- szynka wieprzowa,sól,przyprawy,naturalne,cukier,substancja konserwujaca:azotyn sodu,naturalna osłonka wieprzowa
  4. Ser żółty gouda(7)-10g-ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  5. Sałata, pomidor ,ogórek, rzodkiewka, papryka,,
  6. dżem brzoskwiniowy(brzoskwinia ,pektyna).

 

                 II Śniadanie

  1. Jabłko 150 g 

 

                     Obiad

  1. Gulasz drobiowy-70g- filet z indyka, czosnek, cebula ,pieprz ,sól, olej rzepakowy.
  2. Kasza pęczak(1)-40g-jęczmień
  3. Sałatka z ogórków kiszonych 40 g – ogórek, koper, chrzan, cebulka, olej rzepakowy
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa kalafiorowa( 9)-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, kalafior mrożony ,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,,ziele ang.liść laurowy, śmietana 12% (śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)/*

 mleczko kokosowe(miąższ kokooswy75%,woda)

 

           Podwieczorek

  1. Serek Bakuś w tubce 80g (7) -Mleko,twaróg odtłuszczony z mleka pasteryzowanego,cukier trzcinowy,śmietanka
    białka mleka,wapń,naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami,witamina B6,witamina D,witamina B12

 

                

 

               

 

    

                

                

 

            

               

 

 

                  

 

            

 

 

          

 

 

                

środa

07.05.2025

 

 

 

                      

 

 

                         Śniadanie

  1. Płatki jaglane na mleku (1,7)-100-150ml –proso-pszenica,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta z ciecierzycy i serka śmietankowego 25g ( 7)- ciecierzyca gotowana, serek śmietankowy , mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka), sól, pieprz
  4. 4. Sałata,ogórek,pomidor,
  5. Miód wielokwiatowy / dżem truskawkowy o obniż zaw. cukru ( truskawka, pektyna)
  6. Herbata malinowa 100 ml

                   II Śniadanie

  1. Wafelki popcornowe o smaku pizzy -10 g-grys kukurydziany,olej słonecznikowy,sól morska
  2. Jabłko 100 g

 

                   Obiad

1.Spaghetti Bolognese-  90 g ( 1)  Szynka wieprzowa, cebula, czosnek,olej rzepakowy, makaron(mąka semolina),koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory, sól),majeranek ,kurkuma.

  1. Gruszka ½ sztuki
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  3. Zupa krupnik(1,9) -100-150ml – mieszanka warzyw(marchew, pietruszka, por ,seler),ziemniaki ,kasza jęczmienna ,,nać pietruszki, koper ,sól, pieprz, ,ziele ang .liść laurowy,

 

   Podwieczorek

1.Banan 1 sztuka 

              

 

 

            

 

           

CZWARTEK

08.05.2025

                      Śniadanie

  1. Płatki wielozbożowe na mleku/* płatki kukurydziane (1,7)-100-150ml – mąka pszenna,owsiana,kukurydziana,ryżowa,

cukier,kakao o obn.zaw.tłuszczu,syrop glukozowy,,inulina,,barwniki E-180,weglan wapnia,sól,cukier karmelizowany,aromaty

 /* grys kukurydziany,nierafinowany cukier trzcinowy,sól morska,melaksa cukru trzcinowego

mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  2. Ser żółty gouda(7)-10g-ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  3. Polędwica sopocka (NIK Pol) 15 g -schab wieprzowy,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwujaca:azotyn sodu.
  4. sałata, ogórki,papryka,pomidor,

 

                II Śniadanie

  1. Jogurt Actimel Danone- 100 g – mleko odtłuszczone, mleko odtłuszczonr odtworzone, cukier, śmietanka, przecier malinowy, 1,7 %, dekstroza, sok żurawinowy z zagęszczonego soku, składniki mineralne z mleka, skrobia modyfikowana, naturalny aromat, regulator kwasowości, żywe kultury bakterii jugurtowych
  2. Chrupka kukurydziana pałka 1 sztuka -grys kukurydziany

                  Obiad

  1. Pierogi z twarogiem i ziemniakami 90 g (1,7)- mąka pszenna typ 550, ser twarogowy (-ser śmietankowy,białko mleka,kultury bakterii) ziemniaki, cebulka, sól, pieprz, olej rzepakowy
  2. Surówka z kapusty kiszonej 30 g – kapusta, marchewka, sól, pieprz, olej rzepakowy, cebulka
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Krem z białych warzyw posypany prażonym słonecznikiem( 1, 7, 9) – 100-150 ml, - 200ml mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler, grokuł, kalafior), ziemniaki, śmietana 18% , (śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*mleczko kokosowe (miąższ kokosowy 75% woda) , sól, ziele ang, liść laurowy, koper, nać pietruszki, sól, słonecznik

 

                 Podwieczorek

  1. Mus owocowy- 100 g banan, jabłko

PIĄTEK

09.05.2025

                      Śniadanie

  1. Kasza kukurydziana na mleku (7)-100-150ml – kukurydza , ,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Polędwica sopocka (NIK Pol) 15 g -schab wieprzowy,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwujaca:azotyn sodu.
  4. Dżem z czarnej porzeczki 10 g ( porzeczka, pektyna)
  5. 5. sałata, ogórek, pomidor, rzodkiewka

 

 

         II Śniadanie

1.Chrupeczki BoboVita Marchewkowe- 10 g – mąka kukurydziana 93,5 %, sproszkowana marchewka 3,9%, mąka ryżowa , tiamina.

 

 

                  Obiad

1 Filet z dorsza smażony(1,3,4)-70 g- filet z dorsza,jajka,mąka pszenna typ 550, ,sól,olej rzepakowy.

  1. Ziemniaki-90g
  2. Surówka”Colesław”(7)-40g-kapusta biała,szczypior,marchewka,chrzan tarty majonez(olej rzepakowy,żółtko jaja,ocet ,musztarda(woda,gorczyca,ocet,sól,cukier,przyprawy,aromat),cukier,sól,przyprawy,przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA),regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa ogórkowa(9) -100-150ml –mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,ogórek kiszony(ogórek,chrzan ,koper,sól),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),pieprz,kolendra,pietruszka zielona,koper.,ziele ang,liść laurowy.

 

     Podwieczorek

  1. krążki orkiszowe-20 g (1) mąka orkiszowa99,8%,sól morska
  2. Soczek w kartoniku wieloowocowy – 200 ml- jabłko, pomarańcz /* soczek pomarańczowy
Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-05-05 09:42:47
Ilość wyświetleń: 4266
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej