Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 03.11-07.11.2025

  poniedziałak

   03.11.2025 r.

 

 

                 

                 

                 

 

                            Śniadanie

  1. Płatki jaglane na mleku (1,7)-100-150ml –proso-pszenica, mleko Uht 2%
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka, pszenna (47%),woda ,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól, kwas askorbinowy / mąka pszenna ,mąka żytnia, słonecznik(12%),drożdże ,sólmąka ze słodu jęczmiennego, kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Wieprzowina z pieca (NIK POL)-15 g mięso wieprzowe, aromaty, białko wieprzowe, cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy), wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy)
  4. Sałata ,pomidor, ogórek, herbata

         

                     II Śniadanie

  1. Chrupki bananowe-40g- kasza kukurydziana 77%,maka kukurydziana, nierafinowany cukier trzcinowy ,olej słonecznikowy, puree bananowe3%,sól morska ,aromat naturalny, emulgator; lecytyna słonecznikowa.

                 Obiad

  1. Schab wieprzowy w sosie pieczeniowym (1,3,7 )-90 g mięso wieprzowe schab,  mąka pszenna typ 550,,sól, olej rzepakowy, czosnek, sól, pieprz, marchewka, cebula
  2. Ziemniaki 90 g 
  3. Surówka z marchewki 40 g (3)- marchewka, sól, cukier, jogurt naturalny (mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.)
  4. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b. pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawk) , cukier/miód
  5. Zupa pomidorowa z makaronem (1,7, 9 )-100-150ml- makaron ( mąka semolina) mieszanka warzyw (marchew, pietruszka ,por, seler),,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa (pomidory, sól) śmietana 12% (śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*,mleczko kokosowe (miąższ kokosowy75%,woda),czosnek,

         Podwieczorek

  1. Koktajl mleczno/owocowy- 100 ml -mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),,jagoda banan

                    

 

 

               

        

  

            

 

                  

      

        

 

        

        

      

 

         

 

                   

 

             

 

                

             

 

        

 

 

 

                         

 

                    

wtorek

04.11.2025 r.

 

 

     

Śniadanie

  1. Kasza manna (1,7)-100-150ml – pszenica , mleko Uht 2%
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka, pszenna(47%),woda, zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże (2%),sól ,kwas askorbinowy / mąka pszenna ,mąka żytnia, słonecznik(12%), drożdże ,sól ,mąka ze słodu jęczmiennego, kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty Gouda (7) 15 g mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna ,stabilizator; chlorek wapnia
  4. Sałata, pomidor, ogórek, rzodkiewka tarta

 

            II Śniadanie

1.Banan 100 g  

 

             Obiad

  1. Jajko w sosie śmietankowym 90 g (1,3)- jajka, śmietana 18% ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) sól, pieprz, cebula, czosnek, mąka pszenna typ 550, lubczyk, papryka słodka mielona
  2. Mini marchewka gotowana 40 g 
  3. Ziemniaki 90 g 
  4. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b .pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) , cukier/miód
  5. Zupa krem z dyni ( 9) - 150-200ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),dynia hokaido, papryka czerwona, czosnek, mleczko kokosowe ( miżższ kokosowy 75% , woda) nać pietruszki,koper,,pieprz

                                

              Podwieczorek

  1. Biszkopty(1,3) 20 g -mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana ,maltitol, emulgatory:E 471 E 475,E47
  2. Sok bobo-frut 100 ml

 

                 

        

 

         

 

       

           

                     

              

 

            

 

          

 

           

              

 

 

               

 

                    

 

 

 

 

                                   

         

 

           

      

 

 

 

 

          

         

 

                

 

                  

          

 

                

 

               

               

 

            

                

                

 

            

               

 

 

                  

 

            

 

 

          

 

 

                

środa

05.11.2025

 

 

 

                      

 

                   Śniadanie

1 Płatki jęczmienne na mleku (1,7)-100-150ml –jęczmień, mleko Uht 2%

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  2. Pasta z tuńczyka i jajka(3,4)-30g -tuńczyk w oleju(tuńczyk olej sojowy, woda, sól spożywcza),jajko szczypior
  3. Sałata ,pomidor, ogórek, herbata owocowa 100 ml

        

       II Śniadanie

  1. Koktajl z kefiru i truskawek – ( 7)- 100 g - kefir- mleko, żywe kultury bakterii i drożdży kefirowych

 truskawka , cukier/ miód

                

            Obiad

1.Pulpeciki w sosie koperkowym  (1 )-80 g-szynka wieprzowa, jajka, cebula, czosnek, olej rzepakowy, sól, pieprz,  śmietana 18% ( śmietanka z mleka zywe kultury bakterii fermebtacjhi mąka pszenna typ 550,

  1. Kasza bulgur – 40 g ( 1)- pszenica
  2. Ogórek kiszony 30 g – ogórki, koper, chrzan, sól, /* TARTY
  3. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) , cukier/miód
  4. 5. Zupa jarzynowa (1,7, 9 )-100-150ml-mieszanka warzyw (marchew, pietruszka ,por, seler), śmietana 18% (śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) bukiet warzyw ( brokuł, kalafior, marchewka, kapusta biła, sól, pieprz, czosnek, lubczyk, ziemniaki /*,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),

               Podwieczorek

  1. Jabłko-100g

                        

   

 

                

 

 

              

 

           

               

                      

 

                     

 

                                                 

          

                           

                  

                        

                       

 

 

 

 

               

 

 

               

 

 

          

 

                    

           

 

                 

 

  

      

     

 

             

      

 

 

            

 

           

CZWARTEK

06.11.2025

            

             

                 

 

                     Śniadanie

  1. Płatki kukurydziane na mleku (1,3,7)-100-150ml – grys kukurydziany,nierafinowany cukier trzcinowy,sól morska,melaksa cukru trzcinowego,,mleko Uht 2%
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. 3. Schab pieczony 30 g – wyrób własny- mięso wieprzowe schab, olej rzepakowy, sól, pieprz , papryka słodka, zioła prowansalskie
  4. Sałata, pomidor, ogórek , herbata owocowa 100 ml

         

      II Śniadanie

  1. Serek Danio- 130g –( twaróg odtłuszczony, śmietanka, woda, cukier, skrobia kukurydziana, naturalny aromat anilinowy, sok zagęszczony z cytryny)

                   Obiad

  1. Pierś z kurczaka z sosem i warzywami 110 g – mięso piersi z kurczaka, śmietana 18 % ( śmietanka z mleka, żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej), mąka pszenna typ 550, groszek, marchewka, cebula, czosnek sól, pieprz
  2. Ryż paraboliczny 60 g 
  3. Buraczki czerwone 70 g – buraki, olej rzepakowy, sól, pieprz, cebulka
  4. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) , cukier/miód
  5. Żurek z jajkiem (1,3,9)-150-200ml/25g mieszanka warzyw(marchew ,pietruszka, por ,seler),ziemniaki, żur(mąka żytnia ,sól, czosnek),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda) ,nać pietruszki, koper ,sól ,czosnek ,lubczyk , liść laurowy, ziele ang,,jajka,

                 

   Podwieczorek

  1. Gruszka-100 g

                    

 

 

       

 

             

 

 

 

 

 

                 

 

               

                                  

                 

                    

           

             

 

            

 

 

                 

                               

               

                    

 

 

                

        

 

     

 

                                   

                  

 

            

 

          

 

 

               

piątek

07.11.2025

                 

 

            

                     

 

 

                                  

  

                      Śniadanie

  1. kasza kukurydziana na mleku (7)-100-150ml –mąka pszenna semolina,mleko Uht 2%
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Schab pieczony 30 g – wyrób własny- mięso wieprzowe schab, olej rzepakowy, sól, pieprz , papryka słodka, zioła prowansalskie
  4. Dżem brzoskwiniowy – brzoskwinia  pektyna
  5. sałata, pomidor, ogórek,

 

                II Śniadanie

  1. Pucharek biało czerwony- twarożek z musem malinowym 120 ml- (7)- Ser twarogowy ( mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka) maliny, banan, miód

 

 

                  Obiad

  1. Filet z miruny smażony -(1,3,4)-65 g- filet z miruny ,jajka, sól, olej rzepakowy, mąka pszenna typ 550
  2. Ziemniaki-90 g
  3. Surówka z kapusty kiszonej 40 g – kapusta kiszona , cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz
  4. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) cukier/miód
  5. Krupnik(1,9) -100-150 ml – mieszanka warzyw(marchew, pietruszka ,por, seler),ziemniaki, kasza jęczmienna,, nać pietruszki, koper, sól, pieprz, ,ziele ang. liść laurowy,                     

 

 

              Podwieczorek

  1. Chrupki marchewkowe(Bobo Vita)-20g- mąka kukurydziana,sproszkowana marchew,maka ryżowa,tiamina(wit.B1

 

 

 

 

 

 

           

 

              

 

 

                    

 

              

 

 

 

 

 

               

 

 

           

 

 

 

 

 

                 

 

             

 

             

                  

 

             

 

 

 

                

 

             

 

                  

 

 

               

 

 

                 

 

              

 

 

 

            

 

            

             

 

           

 

  

                  

 

          

 

                 

 

 

 

 

 

 

          

 

 

        

 

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-11-03 10:21:19
Ilość wyświetleń: 5350
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej