Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 02.06-06.06.2025

  poniedziałak

   02.06.2025 r.

   

 

                 

              

 

             

 

          

 

                     

 

 

       

 

           

                

            

 

      

                      Śniadanie

  1. Kasza kuskus na mleku (1,7)-100-150ml –pszenica,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Serek śmietankowy kanapkowy Twój Smak - (7)-15g- mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka
  4. Polędwica z pasieki (Nik Pol)- 15 g filet z kurczaka 96%, sól, cukier, przyprawy naturalne, substancja konserwująca: azotyn sodu.
  5. Sałata ,pomidor ,ogórek, rzodkiewka,
  6. herbata rooibos-100ml.

 

                 II Śniadanie

  1. Truskawki-100g,
  2. Chrupka kukurydziana-1szt-grys kukurydziany

                 Obiad

1.Pieczony kotlecik z piersi kurczaka - 90 g ( 3,1)- mięso z piersi kurczaka, jajko, sól, pieprz, bułka tarta ( drożdże, mąka pszenna, sól), papryka, olej rzepakowy  

  1. Ziemniaki 90 g
  2. Surówka z marchewki, jabłka i pora (7)- 30 g – marchew, por, jabłko, jogurt naturalny (mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.)
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Krupnik z kaszą jęczmienną (1,9)-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, kasza jęczmienna nać pietruszki,koper,sól,pieprz,,ziele ang.liść laurowy,majeranek,kolendra.

                 Podwieczorek

  1. Jabłko ½ sztuki
  2. Wafle mini kukurydziane w polewie malinowej 5 g (7) -wafel kukurydziany75,5%(grys kukurydziany),polewa malinowa24.5%(cukier,nieutwardzone tłuszcze roślinne(palmowy,shea),serwatka w proszku(z mleka),malina liofilizowana1,3%,emulgator lecytyny z soi,sól,aromaty.

        

      

 

          

                

             

 

        

 

 

 

                         

 

                    

wtorek

03.06.2025 r.

       

   

           

                      Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml –kakao o obn.,zaw.tłuszczu-10-12%,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Polędwica z pasieki (Nik Pol)- 10 g filet z kurczaka 96%, sól, cukier, przyprawy naturalne, substancja konserwująca: azotyn sodu.
  4. 4. Jajecznica na masełku ( 3,7)- 30 g – jajka, masło 83 % (śmietanka z mleka) sól,
  5. Sałata, papryka, pomidor, ogórek, rzodkiewka,
  6. Herbata 100 ml

                 II Śniadanie

  1. Banan 1 sztuka

                   Obiad

  1. Racuchy z jabłkiem ( 1,3,7)- 100 g – mąka pszenna typ 500, jabłka, mleko UHT 2 %, cukier, sól, proszek do pieczenia, olej rzepakowy,
  2. Mus truskawkowy – 50 g – truskawka mrożona, banan, miód
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód,woda mineralna
  4. Zupa grochowa(1,9)-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,groch łuskany,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,,ziele ang.liść laurowy,majeranek,kolendra.

 

             Podwieczorek

1.Koktajl z jogurtu naturalnego i jagody (7)-  jogurt naturalny (mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.), jagoda, miód

 

                                   

         

 

           

      

 

 

 

 

          

 

                

 

               

               

 

            

                

                

 

            

               

 

 

                  

 

            

 

 

          

 

 

                

środa

04.06.2025

 

 

 

                      

 

                         Śniadanie

  1. Płatki jaglane na mleku (1,7)-100-150ml –pszenica-proso,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta z ciecierzycy i papryki pieczonej – 30 g – ciecierzyca gotowana, papryka, sól, pieprz
  4. Sztuka mięsa z masarskiego straganu(nik Pol)/szynka pieczona-15g- szynka wieprzowa,sól,cukier,przyprawy naturalne,substancja konserwująca:azotyn sodu
  5. Sałata, pomidor, ogórek, papryka, rzodkiewka

 

                   II Śniadanie

  1. Arbuz-100g,
  2. Paluszki lajkonik(1)- mąka pszenna, sól,olej palmowy (pochodzi z certyfikowanej zrównoważonej produkcji),substancje spulchniające, jęczmienny ekstrakt słodowy oraz drożdże.

 

               

                   Obiad

  1. Duszona pierś z kurczaka w sosie śmietankowym z marchewką (1,7)- 100 g – mięso z piersi kurczaka, śmietana 12% ( śmietanka z mleka żywe kultury bakterii fermentacji mlekowej), marchewka, mąka pszenna typ 500, sól, pieprz, olej rzepakowy, papryka słodka,

2.Kasza bulgur 40 g 

3.Ogórek małosolnmy

  1. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  2. Zupa fasolowa (1,9)-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, fasola biała, ,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,,ziele ang.liść laurowy,majeranek,kolendra.

                    

            Podwieczorek

  1. Chałka drożdżowa z masełkiem – wyrób własny ( 1,3,7) – mąka pszenna typ 500, masło 83% śmietanka z mleka, drożdże, mleko 2 % uht, cukier,

 

                    

           

 

                 

 

  

      

     

 

             

      

 

 

            

 

           

CZWARTEK

05.06.2025

            

             

    

                

Śniadanie

  1. Płatki orkiszowe na mleku (1,7)-100-150ml –pszenica(orkisz), mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Schab pieczony- wyrób własny 40 g – mięso wieprzowe schab, olej rzepakowy, sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka czerwona słodka,
  4. Ser żółty(7) 15 g – mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna, stabilizator; chlorek wapnia
  5. Sałata,pomidor,ogórki,papryka,szczypior,herbata rooibos.

 

                II Śniadanie

  1. Kasza manna z musem jagodowym(1,7)-100ml-proso (pszenica), mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),banan,jagoda mrożona.

                  Obiad

  1. Zapiekanka makaronowa(1,7)-100-g-makaron(mąka semolina),karkówka wieprzowa,cebula,czosnek,olej rzepakowy,koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól),ser żółty salami(ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda).
  2. Gruszka ½ sztuki
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cytryna,cukier/miód
  4. Zupa jarzynowa (7, 9) -100-150ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler,brokuł,kalafior),ziemniaki,nać pietruszki,koper,sól,pieprz,ziele ang.liść laurowy,, śmietana 12 % ( śmietanka z mleka zywe kultury bakterii fermentacji mlekowej) /*-mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),

 

           Podwieczorek

  1. Ciastko z morelą(1)-mąka pszenna,owsiana,olej słonecznikowy,daktyle,morele,ksylitol,błonnik kukurydziany,węglan sodu,aromaty,sól morska

2.Herbatka malinowa 100 ml

 

               

PIĄTEK

06.06.2025

                 

 

 

             

            

 

 

 

            

                      Śniadanie

  1. Kluski lane na mleku (1,3,7)-100-150ml –mąka pszenna typ500,jajka, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Schab pieczony- wyrób własny 40 g – mięso wieprzowe schab, olej rzepakowy, sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka czerwona słodka,
  4. 4. Dżem owoce leśne 10 g ( pektyna, jeżyny, maliny, porzeczka)
  5. Rzodkiewka,sałata,pomidor,ogórek.

 

                II Śniadanie

  1. Drożdżówka z serem twarogowym- wyrób własny- ( 1,3,7)- 120 g - drożdże świeże, mąka pszenna typ 500, jajka, masło 83% ( śmietanka z mleka), ser twarogowy (mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka) mleko 2% Uht, cukier, cukier waniliowy,

 /* drożdżówka z truskawką – wyrób własny 120 g – drożdże, cukier,  mąka pszenna typ 500, mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska), olej rzepakowy, truskawki,

  1. Lemoniada cytrynowo- imbirowa 100 ml- woda, cytryna, imbir, miód

 

                  Obiad

  1. Filet z dorsza 100 g ( 1,3)- ryba dorsz, mąka pszenna, jajka, sól, pieprz, olej rzepakowy
  2. Ziemniaki- 90 g
  3. Surówka z młodej kapusty i koperku 30 g – kapusta młoda, koperek, szczypiorek, marchewka, olej rzepakowy, cytryna
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  5. Zupa pomidorowa z ryżem(1,9) -100-150 ml –mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ryż biały,nać pietruszki,koper,

sól,pieprz,ziele ang.liść laurowy,passata pomidorowa(pomidory,sól),mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda)

 

             Podwieczorek

  1. Mus owocowy – 100 g – jabłko, banan

 

 

 

 

 

 

          

 

 

        

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-06-02 11:17:29
Ilość wyświetleń: 4518
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej