Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 17.02-21.02.2025

                                 PONIEDZIAŁEK

                      17.02.2025 r.

 

                        Śniadanie

1 Płatki ryżowe na mleku (1,7)-100-150ml ryż, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  2. Indyk z pasieki (Nik Pol) 25 g - mięso z indyka 80%,woda,sól,syrop klonowy,cukier,przyprawy naturalne,substancja zagęszczająca:karagen,substancja konserwująca:azotyn sodu.
  3. Ser żółty salami (7) 15 g mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna ,stabilizator; chlorek wapnia
  4. Sałata ,pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek

                 II Śniadanie

  1. Serek Bakuś w tubce 80g (7) -Mleko,twaróg odtłuszczony z mleka pasteryzowanego,cukier trzcinowy,śmietanka
    białka mleka,wapń,naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami,witamina B6,witamina D,witamina B1

                 Obiad

  1. Pulpeciki w sosie pomidorowym (1 )-80g-szynka wieprzowa, jajka, cebula, czosnek, olej rzepakowy, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy passata pomidorowa (pomidoryu, sól) , koncentrat pomidorowy ( pomidory 28%) , mąka pszenna typ 550,
  2. Kasza pęczak – 40 g ( 1)- jęczmień
  3. Bukiet warzyw gotowanych 40g – marchewka, kalafior, brokuł
  4. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) , cukier/miód
  5. 5. Zupa buraczkowa ( 9) -100-150 ml - mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, , buraki czerwone, śmietana 18%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)./* mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy, sól morska).,nać pietruszki, koper,sól,, pieprz

 

                      Podwieczorek

  1. Jabłko 1 sztuka

            

               

         

WTOREK

11.02.2025 r.

 

                      Śniadanie

1 Płatki jęczmienne na mleku (1,7)-100-150ml –jęczmień, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  2. Indyk z pasieki (Nik Pol) 25 g - mięso z indyka 80%,woda,sól,syrop klonowy,cukier,przyprawy naturalne,substancja zagęszczająca:karagen,substancja konserwująca:azotyn sodu.
  3. Serek śmietankowy na „słodko” ( 7)- 20 g –( mleko pasteryzowane, śmietana, sól, białka mleka, ) miód
  4. Sałata ,pomidor, ogórek, rzodkiewka,

 

                 II Śniadanie

  1. Banan ½ sztuki
  2. Ciastko z jagodą FIT SANTE- (1, 7) – 1 sztuka -mąka: pszenna, pszenna pełnoziarnista, żytnia, jęczmienna; pełnoziarniste płatki(owsiane, orkiszowe), substancja słodząca: maltitole; olej słonecznikowy, kostka żelowa jagoda-granat 3,5 % (owoce: skoncentrowane puree jabłkowe, skoncentrowany sok jabłkowy, puree z jagody 29 %, skoncentrowany sok z granatu, skoncentrowany sok z jagody 3 %, substancja żelująca: pektyna; błonnik cytrusowy, naturalny aromat jagodowy), serwatka w proszku (z mleka), substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu; sól morska, aromaty.Produkt może zawierać soję oraz orzechy.

                   Obiad

  1. Makaron z twarogiem i musem truskawkowym(1,7)-90 g-Makaron(mąka semolina),twaróg(ser śmietankowy,białko mleka,kultury bakterii),banan,truskawka mrożona
  2. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) , cukier/miód

4 Zupa afrykańska z grzankami(1,5,9) -100-150ml –mieszanka warzyw(marchew, pietruszka,por,seler),ziemniaki,bataty ,pieczona papryka czerwona ,masło orzechowe(Orzeszki ziemne (arachidowe)prażone 90%,orzeszki ziemne(arachidowe kawałki 10%.Bez dodatku cukru, soli i bez oleju palmowego),  mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),pieprz,sól,kurkuma,koper.,ziele ang,liść laurowy,grzanki(mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy).

 

                      Podwieczorek

1.Koktajl owocowy na maślance – 100  g ( 7)- truskawki,maślanka( mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych), miód

 

       

 

 

 

ŚRODA

12.02.2025 r.

 

 

            

                         Śniadanie

1 Płatki kukurydziane na mleku (1,3,7)-100-150ml – grys kukurydziany,nierafinowany cukier trzcinowy,sól morska,melaksa cukru trzcinowego,,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.

  1. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  2. 3. Indyk z pasieki (Nik Pol) 25 g - mięso z indyka 80%,woda,sól,syrop klonowy,cukier,przyprawy naturalne,substancja zagęszczająca:karagen,substancja konserwująca:azotyn sodu.
  3. Dżem truskawkowy 15 g – ( truskawka, pektyna)
  4. Sałata,pomidor,ogórek ,rzodkiewka, papryka kolorowa

                   II Śniadanie

  1. Mus z jogurtu naturalnego i truskawek – ( 7)- 100 g - jogurt naturalny -mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis., truskawki, cukier/ miód

                   Obiad

  1. Gulasz marchewkowy z mięsem mielonym- 90 g – mięso wieprzowe z karkówki, marchewka, cebula, pieprz, sól, czosnek,

2.Ziemniaki – 90 g

  1. Ogórek kiszony – 30 g – ogórek, koper, chrzan, sól
  2. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) , cukier/miód
  3. Ogórek kiszony-
  4. Zupa z fasolki szparagowej z ryżem (7, 9 )-100-150 ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),fasolka szparagowa zielona, śmietana 18 % ( śmietana z mleka, kultury bakterii fermentacji mlekowej) /* mleczko kokosowe ( miżższ kokosowy 75% , woda) nać pietruszki,koper,,pieprz,,ziele ang.liść laurowy, ryż biały

 

Podwieczorek

1.Gruszka-  1 sztuka

 

 

              

                    

 

       

 

 

 

 

   

CZWARTEK

13.02.2025 r.

 

     

             

                  

 

          

                   

                      Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,7)-100-150ml . kakao o obn.zaw.tłuszczu 10-12%, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. 3. Pasta z tuńczyka -35g-(3,4)- tuńczyk (ryba), olej sojowy, woda, sól spożywcza, szczypiorek
  4. Sałata, pomidor,papryka,ogórek , dżem truskawekowy ( truskawka i pektyna)

 

                II Śniadanie

  1. Chrupki bananowe-15g- kasza kukurydziana,nierafinowany cukier trzcinowy,olej słonecznikowy,puree bananowe,sól morska,aromat naturalny,emulgator;lecytyna słonecznikowa.

                    Obiad

  1. Kotlet schabowy (1,3,7 )-60-65g schab b/k, ,jajko,mąka pszenna typ 550,,bułka tarta(mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy),sól, olej rzepakowy
  2. Ziemniaki 90 g
  3. Surówka „ Coleslaw”(7)– 40 g – kapusta biała, cebula, marchewka, sól, pieprz, jogurt naturalny (mleko,białka mleka,żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobaccillus acidophilus i Bifidobacterium lactis.) /*mleczko kokosowe (miższ kokosa 75 % woda)
  4. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) , cukier/miód
  5. 4. . Rosół z makaronem (1,9) -100-150 ml – marchewka, seler, pietruszka korzeń, por, cebula, makaron ( mąka, semolina) mięso drobiowe z kurczaka, szponder wołowy, szyje indycze, mnać pietruszki,koper,sól,pieprz,kurkuma,ziele ang, lubczyk, liść laurowy,

 

          Podwieczorek

  1. Krążki orkiszowe ( 1) 20 g - mąka orkiszowa99,8%,sól morska
  2. Banan ½ sztuki

 

                  

      

                 

 

             

 

                  

 

 

PIĄTEK

14.02.2025 r.

  

                   

 

Śniadanie

  1. kasza kukurydziana na mleku (7)-100-150ml –mąka pszenna semolina,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pasztet zapiekany „Przedszkolny” (9, 3) – 30 g – mięso z drobiowe z rosołu, jajka, wątróbka, warzywa gotowane z rosołu, sól, pieprz
  4. Dżem truskawkowy 15 g – truskawka, pektyna
  5. Rzodkiewka, sałata, pomidor, ogórek, papryka

 

                II Śniadanie

1.Cynamonki  – 100 g wyrób własny ( 1, 7)- mąka pszenna, drożdże cukier ,mleko Uht 2% , masło 82 %- śmietanka z  mleka, /* owoc – gruszka

  1. Soczek bobo-frut 100 ml

 

                  Obiad

  1. Filet z dorsza zapiekany z ziołami -(1,3,4)- 65-70g- filet z dorsza ,jajka, sól, olej rzepakowy, mąka pszenna typ 550, zioła prowansalskie /* . Kotlet schabowy (1,3,7 )-65-70g schab b/k, ,jajko,mąka pszenna typ 550,,bułka tarta(mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy),sól, olej rzepakowy
  2. Ziemniaki-90g
  3. Surówka z kapusty pekińskiej w sosie winegret 40 g – kapusta pekińska , cebula, papryka, koperek olej rzepakowy, sól, cytryna, piprz musztarda ( Woda, gorczyca biała i czarna(w tym gorczyca biała-14%),ocet spirytusowy  cukier, sól ,przyprawy, estragon, barwnik: kurkumina.)
  4. Napar owocowy 100-150 ml – mieszanka kompotowa(śliwki b.pestek, czerwona i czarna porzeczka, wiśnia b. pestek, truskawki) cukier/miód
  5. Krupnik(1,9) -100-150 ml –mieszanka warzyw(marchew, pietruszka ,por, seler),ziemniaki, kasza jęczmienna,, nać pietruszki ,koper, sól, pieprz, ,ziele ang .liść laurowy,

 

Podwieczorek:

  1. Soczek w kartoniku 100 ml
  2. Ciastka „ Krakuski” 1 sztuka- ( 1, 7) - Mąka pszenna,olej palmowy,cukier,syrop cukru inwertowanego,substancje spulchniające: węglany sodu i difosforany,emulgator: lecytyny, serwatka w proszku (z mleka), sól, skrobia (pszenica), aromaty,mleko w proszku odtłuszczone,syrop glukozowo-fruktozowy.

 

 

 

 

             

            

 

 

 

   

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-02-17 09:52:53
Ilość wyświetleń: 3695
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej