PONIEDZIAŁEK 17.02.2025 r. |
Śniadanie 1 Płatki ryżowe na mleku (1,7)-100-150ml –ryż, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek
|
WTOREK 11.02.2025 r. |
Śniadanie 1 Płatki jęczmienne na mleku (1,7)-100-150ml –jęczmień, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód
II Śniadanie
Obiad
4 Zupa afrykańska z grzankami(1,5,9) -100-150ml –mieszanka warzyw(marchew, pietruszka,por,seler),ziemniaki,bataty ,pieczona papryka czerwona ,masło orzechowe(Orzeszki ziemne (arachidowe)prażone 90%,orzeszki ziemne(arachidowe kawałki 10%.Bez dodatku cukru, soli i bez oleju palmowego), mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),pieprz,sól,kurkuma,koper.,ziele ang,liść laurowy,grzanki(mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy).
Podwieczorek 1.Koktajl owocowy na maślance – 100 g ( 7)- truskawki,maślanka( mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych), miód
|
ŚRODA 12.02.2025 r. |
Śniadanie 1 Płatki kukurydziane na mleku (1,3,7)-100-150ml – grys kukurydziany,nierafinowany cukier trzcinowy,sól morska,melaksa cukru trzcinowego,,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
II Śniadanie
Obiad
2.Ziemniaki – 90 g
Podwieczorek 1.Gruszka- 1 sztuka
|
CZWARTEK 13.02.2025 r. |
Śniadanie
II Śniadanie
Obiad
Podwieczorek
|
PIĄTEK 14.02.2025 r. |
Śniadanie
II Śniadanie 1.Cynamonki – 100 g wyrób własny ( 1, 7)- mąka pszenna, drożdże cukier ,mleko Uht 2% , masło 82 %- śmietanka z mleka, /* owoc – gruszka
Obiad
Podwieczorek:
|
76-031 Mścice
ul. Szkolna 1c