Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis 14.04-18.04.2025

  PONIEDZIAŁEK

   14.04.2025 r.

      

  1. Kasza kuskus na mleku (1,7)-100-150ml –pszenica, mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser twarogowy „Twój smak na słodka” (7)-15g- mleko pasteryzowane,śmietana,sól,białka mleka
  4. Pyzdra schabowa(Nik Pol) -10g- schab,cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy),azotyn sodu
  5. Sałata, ogórek, pomidor,
  6. herbata rooibos-100ml.

 

                 II Śniadanie

  1. Serek homogenizowany z Piątnicy waniliowy - 150g ( 7)- mleko, śmietanka, cukier, naturalny aromat waniliowy, kultury bakterii mlekowych, /* banan

                 Obiad

  1. Makaron z sosem mięsnym-90g- Szynka wieprzowa,cebula,czosnek,olej rzepakowy,makaron(mąka semolina),koncentrat pomidorowy(pomidory28%),passata pomidorowa(pomidory,sól), zioła prowansalskie , kurkuma.
  2. Gruszka ½ sztuki
  3. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  4. Zupa koperkowa z ziemniakami ( 7,9)- 100-150 ml- mieszanka warzyw (marchew,pietruszka,por,seler) ,ziemniaki, cebula ,czosnek,, nać pietruszki ,koper,, pieprz ,ziele ang. liść laurowy, śmietana 12%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)./* ,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),czosnek,

               Podwieczorek

  1. Melon 100 g 

             

 

 

 

                         

 

           

 

 

 

 

                      

                     

WTOREK

15.04.2025 r.

       

                      Śniadanie

  1. Kawa inka na mleku (1,7)-100-150ml –jęczmień żyto, cykoria mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska).
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Ser żółty gouda (7)-15g ser twarogowy,odtłuszczone mleko w proszku,regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  4. Pyzdra schabowa(Nik Pol) -15 g- schab,cukier, przyprawy naturalne, sól, stabilizator (trifosforan pentasodowy),azotyn sodu
  5. Sałata,ogórek,szczypior,papryka, rzodkiewka
  6. Herbata malinowa 100 ml

 

                 II Śniadanie

1.. Mus owocowy 100 g – jabłko, banan

                   Obiad

  1. Potrawka z piersi kurczaka w sosie śmietankowym ( 7) – 80 g - mięso z piersi kurczaka, sól, pieprz, czosnek, masło klarowane( tłuszcz mleczny 99,8 %), śmietana 12%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)./* ,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),
  2. Ryż paraboliczny – 40 g 
  3. Bukiet warzyw na parze ( kalafior, brokuł, marchewka) – 30 g 
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cytryna,cukier/miód
  5. Zupa buraczkowa ( 9) -100-150 ml - mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, , buraki czerwone nać pietruszki, koper ,sól,, pieprz , mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),

 

                Podwieczorek

1.Chrupeczki BoboVita Marchewkowe- 10 g – mąka kukurydziana 93,5 %, sproszkowana marchewka 3,9%, mąka ryżowa , tiamina

 

    

                

                

 

            

               

 

 

                  

 

            

 

 

          

 

 

                

Środa

16.04.2025

                 

                     

 

 

                 

                         Śniadanie

  1. Kakao na mleku (1,3,7)-100-150ml – kakao o obniżonej zawartości tłuszczu,,,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Parówka drobiowa 100%Tarczyński- 50g- Mięso z szynki wieprzowej, sól, przyprawy,susz z aceroli (owoców Malpigii granatolistnej), aromaty naturalne.
  4. Sałata, papryka, ogórek, pomidor,
  5. keczup(przecier pomidorowy 62%, cukier, ocet, sól, skrobia kukurydziana modyfikowana, aromat naturalny).
  6. Herbata malinowa 100 ml

                   II Śniadanie

  1. Banan ½ sztuki
  2. wafle ryżowe- 1 sztuka -ryż biały.

                   Obiad

1.Schab w sosie pieczeniowym ( 1 )- 80 g – mięso wieprzowe- schab, masło klarowane ( tłuszcze mleczny 99,8%), papryka słodka, kurkuma, czosnek, pieprz, sól, mąka pszenna ty 550,

  1. Kasza pęczak – 40 g – jęczmień
  2. Buraczki czerwone z cebulką-30 g – burak czerwony, cebula, olej rzepakowy, sól, pieprz

4.Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukie

  1. Zupa kalafiorowa ( 7, 9)-100-150 ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki, kalafior mrożony ,nać pietruszki, koper, sól,p ieprz,,ziele ang. liść laurowy, śmietana 12%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)/*,mleczko kokosowe(miąższ kokooswy75%,woda

                                 Podwieczorek

  1. Wafle ryżowe w polewie malinowej 10 g ( 7) - ryż(brązowy, biały),polewa malinowa-,nieutwardzone tłuszcze roślinne (palmowy, shea) , cukier,substancje słodzące:maltitole,serwatka w proszku (z mleka),malina liofilizowana, emulgator: lecytyny(z soi), sól, aromaty.
  2. Jabłko ½ sztuki

 

 

       

 

      

             

                

        

 


                      

            

              

                

 

                   

                    

czwartek

17.04.2025

 

 

                   

              

              

                      

                       

                      Śniadanie

  1. Kasza kukurydziana na mleku (7)-100-150ml – kukurydza , ,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 82% - śmietanka z mleka.
  3. Dżem truskawkowy o obniżonej zawartości cukru 10 g – truskawka, pektyna
  4. Pierś z kurczaka pieczona- wyrób własny – 25 g – filet z piersi kurczaka, sól, pieprz, papryka czerwona słodka, kurkuma, zioła prowansalskie, olej rzepakowy
  5. Sałata, papryka ,szczypior,
  6. herbata rooibos 100 ml

                II Śniadanie

  1. Jabłko ½ sztuki
  2. Chrupka kukurydziana-1 sztuka pałka - grys kukurydziany

 

                  Obiad

  1. Filet z dorsza smażony (1,3,4) -60-65 g - filet z dorsza, mąka pszenna typ 550,,jajka,sól,olej rzepakowy .
  2. Ziemniaki-90 g
  3. Surówka z kapusty kiszonej -30g-kapusta kiszona,,marchew,sól,cebula szalotka,olej rzepakowy,.
  4. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cytryna,cukier/miód
  5. Zupa grochowa(1,9)-100-150ml- mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,groch łuskany,sól,pieprz,,ziele ang.,majeranek,kolendra.

 

 

                       Podwieczorek

  1. Krążki orkiszowe-10 g – ( 1) mąka orkiszowa99,8%,sól morska

2.Napar cytrynowo- imbirowy 100 ml – woda, cytryna, imbir, miód

 

 

     

          

          

 

              

 

              

                  

                 

 

 

          

 18.04.2025

piątek

 

 

                  

 

 

              

 

 

               

 

        

                      Śniadanie

  1. Zacierki na mleku (1,3,7)-100-150ml –mąka pszenna typ550,jajka,mleko Uht 2% / *mleko owsiane(woda,owies(12%),olej słonecznikowy,sól morska),cukier/miód.
  2. 2. Pieczywo mieszane z masłem(1,7)-40g - mąka,pszenna(47%),woda,zakwas żytni-20%(mąka żytnia(15%),woda),drożdże(2%),sól,kwas askorbinowy / mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik(12%),drożdże,sól,mąka ze słodu jęczmiennego,kwas askorbinowy /masło 83% - śmietanka z mleka.
  3. Pasta z tuńczyka -20g-(3,4)- tuńczyk (ryba), olej sojowy, woda, sól spożywcza, szczypiorek
  4. Ser żółty (7)-15g ser twarogowy ,odtłuszczone mleko w proszku, regulator kwasowości-kwas cytrynowy
  5. sałata, ogórek, pomidor

6.herbata rooibos – 100 ml

 

 

                II Śniadanie

  1. Babeczka cytrynowa (1,7,3-wyrób własny)-40g- mąka pszenna typ550,skrobia ziemniaczana, jajka,olej słonecznikowy, cukier, cytryna./* babeczka waniliowa na mleku owsianym
  2. Soczek w kartoniku wieloowocowy -100ml –

 

 

                  Obiad

  1. Makaron z twarogiem i musem truskawkowym(1,7)-100g-Makaron(mąka semolina),twaróg(ser śmietankowy,białko mleka,kultury bakterii),banan,truskawka mrożona
  2. Napar owocowy-100-150ml - mieszanka kompotowa((śliwki bez pestek,czerwona i czarna porzeczka,wiśnia b/pestek,truskawki),cukier/miód
  3. Zupa ogórkowa(9) -100-150 ml – mieszanka warzyw(marchew,pietruszka,por,seler),ziemniaki,cebula,czosnek,olej rzepakowy,ogórki kiszone(ogórek,koper,chrzan,sól),nać pietruszki,koper,,pieprz,ziele ang.liść laurowy, , śmietana 12%(śmietana z mleka,kultury bakterii fermentacji mlekowej)./* ,mleczko kokosowe(miąższ kokosowy75%,woda),

 

                   Podwieczorek

  1. Mus owocowy 100 g – jabłko, banan

 

           

 

 

               

               

 

    

 

 

 

 

 

   

 

Data dodania: 2021-01-01 09:00:00
Data edycji: 2025-04-14 08:50:47
Ilość wyświetleń: 4133
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej